Recepten > Discussie over recepten

DIPA

(1/2) > >>

Miekelt:
Het is weer zover, het opzetje van een recept is daar. Benieuwd naar jullie bevindingen en op of aanmerkingen. Die ik eventueel kan overwegen om mee te nemen naar het eindresultaat.

Basis
OmschrijvingWaardeNaam receptDandy Double IPAKenmerkBrouwdatum16-7-2018BiertypeIndia Pale AleAantal liters30Gewenst begin SG1078 (8,4 Vol% alc.)Brouwzaalrendement75,0%

Algemeen
OmschrijvingWaardeTotaal benodigd brouwwater46,2 literMaischdikte3,5 l/kgMaischwater36,2 literSpoelwater9,9 literKooktijd90 minutenBerekende kleur24 EBC (BrouwVisie)Berekende bitterheid78 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleurAle, the swaen77,0 %7,959 kg7 EBCRed, GoldSwaen3,0 %0,310 kg50 EBCPilsmout (DM)10,0 %1,034 kg4 EBCLight, GoldSwaen10,0 %1,034 kg8 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeelMagnum11,6 %40 gr60 minuten31 EBUBrewer's Gold3,8 %20 gr30 minuten4 EBUBrewer's Gold3,9 %20 gr10 minuten2 EBUChinook11,6 %20 gr15 minuten8 EBUGalena9,8 %40 gr45 minuten24 EBUAzacca13,2 %50 grKoud hop0 EBUChinook11,6 %20 gr5 minuten3 EBU


Gist
OmschrijvingWaardeGistsoortFermentis Safale US-05Gist toegevoegd alsInhoud verpakking

Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte167C60 minuten3,5 l/kg

Traploper:
Waar dient de 10% Pilsmout voor? Kun je niet gewoon wat meer pale mout gebruiken.

Tevens denk ik dat 50 gram koudhop op 30 liter bier echt te weinig is. Denk dat 150 gram meer in de richting zit.

Miekelt:
10% pilsmout is restjes opmaken.
Meer dryhop is inderdaad wel een goeie, dat wordt dan 100gr Azacca na de hoofdvergisting en evt nog wat anders....

RienP:
Aandachtspuntje: zorg voor voldoende gist. Met 1 pakje ga je het waarschijnlijk niet redden.

Verder:
Zonde om die Galena 45 minuten te koken. Zou ik persoonlijk verschuiven naar de laatste 10 minuten of whirlpool.
Het tekort aan bitterheid kun je dan met wat extra magnum compenseren.
Verder vooral veel meer hop. Niet alleen dryhop, maar ook in de laatset 10 minuten en whirlpool.

Gerb:
Ik zou Galena niet voor aroma gebruiken. Dat vind ik toch meer een bitterhop.
Verder denk ik dat je het jezelf een beetje moeilijk maakt met al die hoptoevoegingen. Galena en Brewers Gold op 60 min. De Chinook en Azacca op einde koken en drooghop.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie