Hobbybrouwen > Apparatuur

Slepen met je weckketel

(1/5) > >>

BrouwMark:
Brouwmensen,

Denken jullie dat het verstandig is om met een gevulde hete weckketel een stukje te lopen? Iemand hier ervaring mee? Als kok kan ik een hete gevulde pan op zich wel netjes van a naar b krijgen, maar ik ben er niet zeker van dat de handvatten van de arsegan weckketel hier wel voor gemaakt zijn.

Waarom zou je dat nou doen?
Nou, mijn keukentje heeft geen afzuiging, slechts een raam boven het aanrecht dat open kan. Met de verkeerde windrichting wordt de kookdamp verder het huisje ingeblazen, en heb ik einde kooktijd hier en daar zelfs wat rimpelend behang 😬. Mist alom dus.

Nu heb ik ook een fietsenschuurtje, echter heb ik daar geen water / afvoer om te koelen. Het plan is dus: daar maischen en koken, ketel naar binnen en koelen. Alternatief zou ik ook het hete wort eerst in een brouwemmer kunnen laten lopen (kunnen die daar tegen?) maar dat kost natuurlijk weer extra schoonmaakwerk...

Enneh, hoeveel sneller koelt een ge´soleerde weckketel af in een onverwarmd schuurtje tov binnen?

Mark.

PieterStorm:
Ik sta ook in de keuken voor mijn beroep als kok. De handvaten aan onze pannen zijn toch wat degelijker dan die handvaten aan mijn weckketel.

Koen S:
Dompelkoeler aansluiten op de tuinslang en koelen in je fietsenschuur?

BrouwMark:

--- Citaat van: Koen S op 20-01-2019  12:07 u ---Dompelkoeler aansluiten op de tuinslang en koelen in je fietsenschuur?

--- Einde van citaat ---

Ik heb daar geen afvoer, en helaas staat het schuurtje niet echt naast het huis. Heen en weer zou ik dan ▒50 m slang moeten gebruiken...

snowmansion:
Mark wat voor weckketel bedoel je van arsegan?

Die RVS 27 L? https://www.braumarkt.com/onze-producten/bierbrouwen/brouwketels/brouwketels/elektrische-brouwketels/brouwketel-rvs-elektrisch-met-rvs-bolkraan-inhoud.html

Ik loop zelf met deze van de badkamer tijdens filteren/spoelen naar de keuken toe. Dit omdat ik dan mooi de afzuiger kan aanzetten.
Het is niet ver (veel minder dan 50 meter) maar  5 meter. En dit gaat met makkelijker 20 L prima. En met prima bedoel ik dat ik nog niet eerder heb meegemaakt dat er een handvat is afgebroken. Maar of dit nou helemaal theoretisch onderbouwt is en niet wil zeggen dat het wel kan afbreken durf ik niet te zeggen. Maar ik heb inmiddels 15 brouwsels zo gemaakt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie