Hobbybrouwen > Algemene vragen hobbybrouwen

SG heel hoog. Help!

(1/2) > >>

rbeek2750:
Vandaag ben ik voor het eerst begonnen met brouwen.
Een dubbel van Arsengan.
Omdat ik wel van zoet houd heb ik 100 g lactose toegevoegd en na 30 min de gist.
Ik heb een SG gemeten van 1090. Is dit veel te hoog en hoe komt dit? Volgens de SG-meter houd ik een bier over van 12%alc
Waarom is het zo hoog en wat doe ik fout? De gisting is na 7 uur ook nog niet begonnen.

hansHalberstadt:
Minder water gebruikt dan het recept?
Ik denk dat je iets meer info moet geven wat je gedaan hebt?

Erny:
Beste Rbeek,
Iets meer informatie is wel handig

Ik heb het vermoeden dat het hier om het moutextract pakket van Arsengan gaat. Of heb je zelf geschroot?

Lactose is een suiker en hiermee heb je "kunstmatig" het soortelijkgewicht aangepast. Hoe meer suiker hoe hoger jouw SG waarde. Je zou nog water kunnen toevoegen. De SG waarde gaat dan naar beneden idem voor het alcoholpercentage. Bitterheid neemt hierdoor ook af en de kleur van je bier wordt lichter.
Ik zou het water wel eerst koken en weer laten afkoelen tot ongeveer 18 graden.

Geen paniek voor wat de gisting die niet op gang is gekomen. Dan kan/mag best wel een dag of langer duren.

Erny


 

Juindorper:

--- Citaat van: Erny op 19-01-2019  19:59 u ---Ik zou het water wel eerst koken en weer laten afkoelen tot ongeveer 18 graden.

--- Einde van citaat ---
Het water eerst koken is nergens voor nodig. Zo zuiver is het drinkwater hier in Nederland wel.
Wel zorgen dat het hulpmiddel waarmee je het water toevoegt steriel is.

Oscar:

--- Citaat van: rbeek2750 op 19-01-2019  17:52 u ---Ik heb een SG gemeten van 1090. Is dit veel te hoog en hoe komt dit? Volgens de SG meter houd ik een bier over van 12%alc

--- Einde van citaat ---

Heel knap... ;D ;D ;D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie