Hoi allen,
Het zal vast wel ergens op het forum staan, maar ik kan er in de zoekfunctie nog niet echt op uit komen.
De hopneus.
Ik heb een aantal recepten voorzien van een behoorlijke hoeveelheid hop. Zo ook in de laatste hopgiften als in de vlamuit en koudhop (lees de aanbevolen hoeveelheden zoals wordt aanbevolen op het forum voor bijvoorbeeld een IPA).
En dan nog ben ik niet tevreden over de geur van het bier. Hoe kan dat?
Mijn brouwsels zijn meestal zo rond de 20 liter naar gistvat. De hoofdvergisting doe ik in Speidel plastic vat van 30 L en ik hevel net voor het eind van de vergisting over naar een Fermonster vat van 23 liter om het 2e deel van de vergisting te doen. In die fase ga ik ook koudhoppen. Voordat ik ga bottelen hevel ik het jongbier met een hevel over naar een bottelemmer (deze emmer heb ik gewoon open tijdens bottelen).
De bieren smaken allemaal prima, maar... Waarom heeft mijn bier nou niet die echte hopneus (aan de hoeveelheid hop kan het volgens mij niet liggen, min 5 gram p/l bij het koudhoppen en de vlamuit)? Iemand de gouden tip?

Groeten!