Je zou ook zeker eens de PORNSTACHE van de Bebaarde Brouwer moeten proberen. (Erg lekker)
Een India Pilsener Lager, het is niet verschrikkelijk bitter, erg toegangelijk ik zou het meer een hoppige pilsener noemen.
Of anders gezegd een Pilsener met een smaakje en een geurtje!
Een lager met koudhop kan heel erg lekker en verfrissend zijn. Het geeft juist dat stukje extra aan het bier.
Een overdaat aan koudhop zou ik zeker niet gebruiken, denk meer aan een Pale Ale hoeveelheid ipv een IPA hoeveelheid.
Jouw bier is aan de stevige kant, dus kan je wat meer koudhop toepassen, of gefaseerd koudhoppen totdat je het gewenste resultaat hebt behaalt. 11 graden is prima, ideaal zou 18 graden zijn (zegt men wel eens) maar op 11 graden kan je prima koudhoppen.
Bedenk dat in de eerste 24 tot 48 uur het meeste aroma er wel in zit op een graad of 18. Wanneer je op 11 graden koudhopt kan dat wat langer duren. Maar met een dag of 4 zal het meeste aroma er wel aan zitten.
Wil je wat meer grassige aroma's en smaken eraan dan kan je overwegen langer te koudhoppen.