Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Recept of dit wat wordt nadat het wort werd?  (gelezen 521 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline remolen

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Land: nl
  • Bijen, Bier, honing, Mede.. allemaal zo lekker
Recept of dit wat wordt nadat het wort werd?
« Gepost op: 11-01-2019 19:49 u »
Kan iemand mij vertellen of dit wat wordt? Gewoon iets in elkaar geknutseld wat mij wel lekker lijkt worden. Maar ik heb van recepten maken eigenlijk weinig kaas gegeten. Vaak kopieer ik wat... en pas dan kleine dingen aan.

Vooral de hopgiften weet ik weinig van. Misschien toch eens een boekje kopen .. :)

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerkjantrippel
Naam recepttrippel trappel
Brouwdatum11-01-2019
BierstijlTripel
Volume25,0 l
Begin SG1,080 SG
Eind SG1,012 SG
Schijnbare vergistingsgraad85,1%
Alcoholgehalte8,9 vol.%
Berekende kleur (Morey)12 EBC
Berekende bitterheid (Rager)39 IBU
Brouwzaalrendement74,0 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,70 lWater uit Water uit Assen
1,2 gCaCl2
2,70 gCaSO4
7,20 mlMelkzuur
9,85 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
88 mg/l6 mg/l20 mg/l183 mg/l38 mg/l60 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,99 kgPilsmoutDingemans3 EBC58,7 %
1,02 kgMünchenermoutDingemans15 EBC12,0 %
0,68 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC8,0 %
0,60 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC7,0 %
1,22 kgSuiker0 EBC14,3 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 150,0 °C1 min.10 min.3,5 l/kg
Stap 260,0 °C1 min.35 min.3,5 l/kg
Stap 370,0 °C1 min.20 min.3,5 l/kg
Stap 475,0 °C1 min.10 min.3,5 l/kg
Stap 578,0 °C1 min.5 min.3,5 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
25,7 gAdmiralbellen14,0%75 min.32,7 IBU
30,0 gTettnangerbellen2,4%20 min.3,8 IBU
30,0 gTettnangerbellen2,4%10 min.2,3 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
0,2 l + 0,4 l + 1,4 l getrapte starterTrappist High Gravity (3787)bovengist



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Juindorper

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 428
  • Land: nl
Re: recept of dit wat wordt nadat het wort werd ?
« Reactie #1 Gepost op: 12-01-2019 14:27 u »
Eiwitrust overslaan en brouwen maar. :brouwen:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.734
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Recept of dit wat wordt nadat het wort werd?
« Reactie #2 Gepost op: 13-01-2019 14:29 u »
Kan iemand mij vertellen of dit wat wordt?

Bier!
Om precies te zijn een trippel trappel  ;D

Anders gezegd: het maakt niet uit welk etiketje je op een bier plakt zolang het jou smaakt.

Offline remolen

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Land: nl
  • Bijen, Bier, honing, Mede.. allemaal zo lekker
Re: Recept of dit wat wordt nadat het wort werd?
« Reactie #3 Gepost op: 13-01-2019 16:54 u »
Bedankt voor de feedback,
Eiwitrust overgeslagen
en het zit in het vat.
Dus nu maar weer wachten. (Mijn sterkste punt)

:)

Tags: