Beste Jacques,
Wat ik bedoel is het volgende:
Volgens mijn recept zou het Begin SG uitkomen op 1.054 (Tabblad 1 van BrouwHulp). Dat is aan de hand van de ingevoerde ingrediënten in de stort. Ik zou dan volgens de berekeningen van BrouwHulp uit moeten komen op een SG van 1.045 voor de kook en een SG van 1.054 na de kook. Mijn gemeten waarden waren echter 1.048 voor de kook en 1.051 na de kook. Ik wil echter graag starten met een SG van 1.054 in het gistvat. Volgens de tool moet ik dan 200 gram suiker toevoegen, maar ik kan niet vinden waar ik dat kan doen. Je kunt dus wel extra water toevoegen om je begin SG te behalen, maar geen extra suiker.
Er is een oplossing door de suiker toe te voegen bij de ingrediëntenlijst en dan aan te vinken: toevoegen tijdens de vergisting. BrouwHulp past dan automatisch de begin SG aan naar 1.057, maar dat is niet wat ik wil.