Hobbybrouwen > Grondstoffen

Samenvatting grondstoffen

(1/1)

MO:
In de volgende berichten geef ik de links naar alle facetten die hier zijn bediscussieerd over grondstoffen voor bierbrouwen. De onderwerpen staan gerangschikt op brouwvolgorde.

Er kan over dit onderwerp niet worden gediscussieerd en hij blijft altijd bovenaan staan. Ik zal hem ook regelmatig bijwerken.

Per onderwerp is min of meer een chronologische rangschikking aangegeven met het actueelste onderwerp bovenaan.

Als je foutjes tegenkomt, graag mij via een persoonlijk bericht via het forum inseinen.

laatste update: 15 maart 2006


Naast dit overzicht kun je ook de zoekfunctie en de tags gebruiken om berichten over een bepaald onderwerp terug te vinden.

MO:
WATER
Zacht water in Spanje
Chloor in Gronings kraanwater
Gebruik van gevitaliseerd water
Discussie over demi-water
Kwaliteit en samenstelling Nederlands kraanwater
Invloed watersamenstelling op receptuur

MOUTEXTRACT
Moutextract: definitie
Bewaren van moutextract
Exacte samenstelling moutextract

MOUT EN GRANEN
Gebruik van havervlokken
Gebruik van chocolademout
Gebruik van chocolademout (carafa ontbitterd)
Gebruik van carafa dehusked
Houdbaarheid van mout
Thuis opslaan van mout
Thuis opslaan van mout 2
Hoe lang kun je geschrote mout bewaren
Teff (gluten-vrij alternatief voor gerst)
Gluten-vrij bier: verkrijgbaarheid van amylases
Gebruik van spelt
Gebruik van zuurmout
Gebruik van maizena
Verkrijgbaarheid van mout voor hobbybrouwers
Verschil tussen pale mout en vienna mout
Verschil tussen pale mout en vienna mout 2
Verschil tussen broeimout en crystalmout
Eiwitgehalte in tarwe en in gerst
Discussie over graansoorten
Weyermann Cara Pils
Discussie: wel of geen tarwe voor betere schuimstabiliteit
Gebruik van roggemout
Gebruik van mais
Gebruik van maisvlokken
Notensmaak uit mout?
Gebruik van quinoa
Tarwemout of tarwevlokken?
Verkrijgbaarheid van biologische mout

MO:
HOP
Hopoogst 2007
Hopoogst 2006
Gebruik van een hopzak
Hop: smaakverschillen tussen soorten
gezamenlijk Amerikaanse hoppen inkopen
Alternatieven voor hop
Zaadjes in de hop
Schaten van α-zuur gehalte van wilde hop
Meten van α-zuur gehalte in hop
Oogsttijd van hop
Hopplanten kopen
Hopplanten kopen 2 (uitgebreid onderwerp op prikbord)
Wilde hop
Zelf verbouwde hop bewaren
Brouwen met zelfverbouwde hop
Houdbaarheid van (Brouwland)hop
Gebruik van hopolie
Gebruik van hopextract
Estrogene werking van hop
Maken van kunstmatig overjarige hop
Gebruik van Cascade hop
Verschil tussen hopbloemen en Ėpellets
Wat zijn typische Belgische hoppen?

GIST
Tabel met biertypen en gisten
Spontane vergisting
Gebruik van opgekweekte Rochefort gist
Gebruik van opgekweekte Chouffe gist
Gebruik van opgekweekte Chimay gist
Gebruik van opgekweekte Hoegaarden gist
Gebruik van opgekweekte La Trappe gist
Gebruik van opgekweekte Weizen gist (Schneider/Maisel)
Houdbaarheid van korrelgist
S33 en andere korrelgisten
Danstar korrelgisten
Korrelgist hype?
Ervaringen met korrelgisten
Bewaren van opgebolde Wyeast gist (1)
Bewaren van opgebolde Wyeast gist (2)
Nieuwe Wyeast gisten (mei 2005)
Nieuwe Wyeast gisten (november 2004)
Problemen met vergisting met wyeast3787 (Westmalle)
Problemen met wyeast1762 (Rochefort)
Ervaringen met wyeast1388 (Duvel)
Overzicht oorsprong Wyeast gisten
Belgische gisten
Ervaringen met de trappisten gisten
Gist opkweken met appelsap
Anti-schuim middel in giststarter
Eenzelfde wort laten vergisten met verschillende gisten
Zelf maken van gistvoeding
Gistmanagment bij commerciŽle brouwerijen
Grootte van een giststarter
Verkrijgbaarheid van white labs gist
Bestellen van vloeibare gist bij de Zeeuwse gistbank
Invriezen van gist

MO:
BIERVREEMDE TOEVOEGINGEN
Gebruik van kardemom
Gebruik van niet-traditionele ingrediŽnten
Gebruik van vlierbloemen
Gebruik van vlierbloemen 2
Gebruik van geneesachtige kruiden
Gebruik van fruit (perzik)
Gebruik van fruit 2 (framboos)
Gebruik van sinaasappelschil
Gebruik van zoethout
Suikergehalte vruchten
Gebruik van appelsap
Gebruik van schuimverbeteraars
Gebruik van krieken
Gebruik van karamel E150
Gebruik van karamel E150 2

SUIKERS
Gebruik van vloeibare kandijsiroop (CANDICO)
EBC-kleurbijdrage van diverse suikers
Carbonatie-drops (bottelsuiker tabletten)
Carbonisatie-drops 2
Welke suiker voor de navergisting
Geven verschillende soorten suikers een ander smaak?
Kunstmatige zoetstoffen
Kandijsuiker (oa zelf maken)

BROUWZOUTEN EN -ZUREN
Verkrijgbaarheid fosforzuur
Verkrijgbaarheid calciumchloride
Verkrijgbaarheid brouwzouten
Welke zuren kun je tijdens het brouwen gebruiken?

DIVERSE GRONDSTOFFEN
Waar kan ik het best voedingsbodem voor gistopkweken kopen
Kroonkurken met logo
Schoonmaakmiddel Star San

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie