06-07-2019 ONK 2019 (!)

Gestart door Hank, 23-12-2018 14:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Trippelken

Citaat van: Braumarkt BV op 02-02-2019  11:25 uZe mogen ook naar ons verstuurd worden, wel heel goed verpakken en op de buitenkant van de doos vermelden dat het "ONL2019" betreft.

Ok top! Is eens een levering in omgekeerde richting ;)

Jaap W

Ik heb op google maps even de locatie die ik ergens gelezen had opgezocht . Dat was toch een of ander landgoed aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw Vennep?
Dat lijkt mij ergens buitenaf te zijn en volgens mij ook niet zo heel veel parkeergelegenheid, ten minste dat kon ik op street view niet ontdekken. Smal weggetje met aan de ene kant een kanaal en aan de andere kant landbouwgrond.  :weetniet: 
Misschien dat ik het verkeerde adres heb. Mogelijk dat de organisatie hier uitkomst kan bieden.  :biersmile:

Martijn0172

In het najaar stikt het van de gezinnetjes met kleine kinderen die appeltjes gaan plukken. Voldoende parkeer plek dus :-)


Jaap W

Het was niet de Olmenhorst, maar landgoed Klein Vennep aan de hoofdweg 1041 in Nieuw Vennep. :brouwen:

Jaap W

Ik vraag mij ook af of er tijdens het oogstseizoen op 1 dag een paar honderd mensen op 1 punt samen komen, die plukkers zullen denk ik meer verdeeld zijn over het gebied en niet op 1 punt zoals bij het ONK 2019 en ik denk dat er toch gauw een paar honderd mensen zullen komen. Dus mijn bedenking betreffende het parkeren blijft bestaan.  :weetniet:

Martijn0172

My bad, ging er vanuit dat het Olmenhorst was. Ik ben het met je eens dat parkeren wat lastig lijkt, mogelijk op het land? Affijn er zal vast en zeker rekening mee gehouden zijn

Hank

Er komt meer dan genoeg parkeerruimte. Het is park21 terrein.  Ook OV en camping zijn prima! Meer info via de hoppig bierfestival organisatie evt? Is er iets wat iemand specifiek wil weten?
(Voor we met zijn allen overal over gaan speculeren c.q. aannames gaan doen...)

Hank

Citaat van: Sjaak_Deventer op 02-02-2019  14:41 uBericht op Facebook:

Beste brouwers, vanwege problemen met de evenementen vergunning is het hoppig Hoofddorp evenement en daarmee ook het ONK verplaatst naar zaterdag 6 juli 2019.

De website van hoppig Hoofddorp is op dit moment even off-line.  De organisatie van het ONK gaat niet over camping reserveringen. Hou daarvoor de website in de gaten.

De overige data, zoals de uiterste inleverdatum zijn niet veranderd.
Alles blijft hetzelfde. Inleveren uiterlijk 24 april. Keuring in mei. Festival en prijsuitreiking 6 juli (ipv 29 juni)

Jaap W

Citaat van: Hank op 06-02-2019  15:44 uEr komt meer dan genoeg parkeerruimte. Het is park21 terrein.  Ook OV en camping zijn prima! Meer info via de hoppig bierfestival organisatie evt? Is er iets wat iemand specifiek wil weten?
(Voor we met zijn allen overal over gaan speculeren c.q. aannames gaan doen...)

Hank, dat over die parkeerplaatsen wilde ik even weten,  hartelijk dank  ^-^  :biersmile: :proost:

Zeepoog

Citaat van: Haagse Wouter op 23-01-2019  10:01 uIn het regelement staat dit:
20. Het gebruik van schuimkraag bevorderende middelen, body verhogende middelen, houdbaarheids-middelen, bierpreventieven en enzymen, anders dan welke van nature aanwezig zijn in het graan, is verboden.

Je mag dus geen brouwzouten, hop en gist gebruiken :D.

Grappig natuurlijk, maar wat mag er nu precies wel en wat niet?
- Iers mos?
- Brouwzouten?
- Gistvoeding?

Jacques

Citaat van: Zeepoog op 11-02-2019  19:46 u...maar wat mag er nu precies wel en wat niet?
- Iers mos?
- Brouwzouten?
- Gistvoeding?

Deze stoffen zijn geen schuimkraag bevorderende middelen, body verhogende middelen, houdbaarheids-middelen, bierpreventieven en enzymen.

Het lijstje riekt naar het Reinheitsgebot en is niet meer van deze tijd. Het is voor een lid van het BKG ook onmogelijk te controleren op deze zaken.
Vitamine C (een anti-oxidant) zou niet mogen, maar ook sulfiet niet. Er zijn gisten die van nature meer sulfiet aanmaken. Mogen de gisten ook niet?

Brouwzouten komen van nature voor in brouwwater en vallen buiten het Reinheitsgebot.

Hank

Citaat van: Hank op 23-12-2018  14:01 uGoedemiddag allen,

Het ONK2019 komt er aan!

Amateur bierbrouwvereniging 't WortWat uit Hoofddorp heeft de eer om in 2019 het Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen (kort: ONK2019) te organiseren. Namens 't WortWat alvast de aankondiging hier als eerste voor de fans van het eerste uur op hobbybrouwen.nl.

De planning ziet er (onder voorbehoud!) als volgt uit:
* Website live en opening inschrijvingen deelnemers: uiterlijk 31 jan 2019 (je kunt vast beginnen met brouwen)
* Inzameling wedstrijdbieren vanaf de inleverlocaties: 23 apr of 4 mei
* ONK2019 event en prijsuitreiking: 6 juli

Een paar tipjes van de sluier nog tot slot:
* Voor het event hebben we al een paar hele mooie sponsoren en attracties weten vast te leggen. Dus zeker een bezoek waard! (ook al ben je geen winnaar of heb je zelfs niet deelgenomen)
* Abdij Koningshoeven (LaTrappe bieren) is de officiele sponsor van klasse E, het kloonbier. Hun jubilieum en 't WortWat jubileum worden samengevoegd. Het kloonbier wordt dus een LaTrappe. NB!: er is expliciet afgesproken met Koningshoeven dat deelnemers op eigen kracht het kloonbier gaan reproduceren en de brouwerij niet gebeld en gemaild wordt om het recept te achterhalen. De brouwmeesters van LaTrappe zullen het eindoordeel geven over het kloonbier. Zeer interessant om deze klasse te winnen dus!
* Voor de winnaars hebben we mooie prijzen en ervaringen in gedachten. Ook het lot kan mooie prijzen opleveren als je aanwezig bent op het event op 6 juli.

Meer details volgen. Houdt svp de website in de gaten (www.onk2019.nl). LET OP: pas januari live en zal worden aangekondigd op dit forum.
Contact voor het event: onk2019@twortwat.nl

We hopen dat iedereen net zo enthousiast wordt als wij! Prettige kerst en tot snel....

Namens 't WortWat,
Hank Lucas

*Edit: TDP: Datum in tekst en titel aangepast*
*Edit: Wolter: datum in tekst en titel opnieuw aangepast*

Het gaat hard met de inschrijvingen. We hebben minder dan 30 plekken over voor jouw wedstrijdbier. Als je mee wilt dingen naar brouwketels, dag brouwen met La Trappe en andere super prijzen, schrijf je dan snel in! Je kunt inleveren tot 24 april.

Denk er aan dat je 4 (!) bieren inlevert voor de kloonbierklasse (Isid'or). De brouwmeesters van La Trappe gaan namelijk de uiteindelijke winnaars bepalen (en mag je mee brouwen met ze).

We zien iedereen graag op het event 6 juli in Nieuw Vennep!  Er zijn mooie prijzen te winnen in de loterij (naar alle waarschijnlijkheid ook een elektrische brouwketel), mooie demo's en presentaties van Braumarkt, Minibrew, La Trappe en Grainfather / Mangrove Jack. er zijn bands en foodtrucks. Je kunt tot zondagavond door feesten als je wilt...

orangeloo

Nog 5 nachtjes slapen en dan weten we weer wie de nieuwe kampioen is.
Iedereen succes  :biersmile:

Jacques

Hoe gaat iedereen naar het ONK?

Ik stel deze vraag omdat het terrein waar het ONK wordt gehouden niet echt in de buurt is van het NS station Nieuw Vennep (2,5 km). Het is wel te doen maar toch wel een stevige wandeling.

Voor degenen die daarvoor belangstelling hebben. Ik ben van plan met de trein te gaan en ben in bezit van een kortingskaart. Hierdoor kunnen er maximaal 4 personen met mij mee reizen met een korting van 40%. Een eventuele taxi naar het terrein wordt dan ook betaalbaar.

Hank

Citaat van: Jacques op 01-07-2019  23:04 uHoe gaat iedereen naar het ONK?

Ik stel deze vraag omdat het terrein waar het ONK wordt gehouden niet echt in de buurt is van het NS station Nieuw Vennep (2,5 km). Het is wel te doen maar toch wel een stevige wandeling.

Voor degenen die daarvoor belangstelling hebben. Ik ben van plan met de trein te gaan en ben in bezit van een kortingskaart. Hierdoor kunnen er maximaal 4 personen met mij mee reizen met een korting van 40%. Een eventuele taxi naar het terrein wordt dan ook betaalbaar.
Mocht je de Grainfather winnen in de loterij na de prijsuitreiking dan is er nog plaats in de taxi om hem mee te nemen? ;)

Hank

Citaat van: Orangeloo op 01-07-2019  22:36 uNog 5 nachtjes slapen en dan weten we weer wie de nieuwe kampioen is.
Iedereen succes  :biersmile:
Inderdaad! Zaterdag 1800 weten we de winnaars. PS: we sturen prijzen niet op (Ook de Grainfather in de loterij of Braumarkt prijzen niet). Als je het idee hebt dat je tot de prijswinnaars kunt behoren en zin hebt in een leuk feestje: kom langs! We hebben het echte kloonbier ook op tap. Tot zaterdag!

Jacques

Citaat van: Hank op 01-07-2019  23:09 uMocht je de Grainfather winnen in de loterij na de prijsuitreiking dan is er nog plaats in de taxi om hem mee te nemen? ;)

Aan het ONK neem ik al zo'n 25 jaar niet meer deel. Ik ben daarmee gestopt toen ik lid werd van het BKG. Toch heb ik bijna alle ONK's die er geweest zijn meegemaakt. De uitzondering was vorig jaar. Ik was toen te druk met schrijven van een boek.

joerivang

Citaat van: Jacques op 02-07-2019  07:18 uAan het ONK neem ik al zo'n 25 jaar niet meer deel. Ik ben daarmee gestopt toen ik lid werd van het BKG. Toch heb ik bijna alle ONK's die er geweest zijn meegemaakt. De uitzondering was vorig jaar. Ik was toen te druk met schrijven van een boek.

Even off-topic als dit mag en puur uit eigen interesse, keur jij ook voor het ONK? Mogen bier keurmeesters mee doen aan het ONK als zij ook zelf brouwen?

Oscar

Citaat van: joerivang op 02-07-2019  08:51 uMogen bier keurmeesters mee doen aan het ONK als zij ook zelf brouwen?

Nee, dit om iedere vorm van verdenking van "vriendjes politiek" te vermijden... :)

Jacques

Citaat van: joerivang op 02-07-2019  08:51 uEven off-topic als dit mag en puur uit eigen interesse, keur jij ook voor het ONK? Mogen bier keurmeesters mee doen aan het ONK als zij ook zelf brouwen?

Oscar heeft het goede antwoord al gegeven. Vanaf het moment dat ik keurmeester werd ben ik gestopt met het deelnemen aan het ONK.

Martijn0172

Helaas kon ik niets anders dan ons jaarlijkse Efteling weekend met mijn gezin, plannen tijdens het ONK. Eigenlijk een beetje gek want ik ben hemelsbreed 1 km van het festival terrein opgegroeid. Volgens mij zijn de keuringsformulieren te downloaden na het ONK?

Hank

Citaat van: Martijn0172 op 03-07-2019  00:05 uHelaas kon ik niets anders dan ons jaarlijkse Efteling weekend met mijn gezin, plannen tijdens het ONK. Eigenlijk een beetje gek want ik ben hemelsbreed 1 km van het festival terrein opgegroeid. Volgens mij zijn de keuringsformulieren te downloaden na het ONK?
Klopt. Ik ga het aankondigen op het event.  En nog een mailing doen. Komt goed dus.

Veel plezier in Kaatsheuvel!

DLB

Ik ben benieuwd. Heb er zin in.
Wel een beetje moeilijk te bereiken inderdaad, maar dan kan ik op de terugweg mooi al die biercaloriƫen er weer af lopen.

tdp

Ben ook van de partij, altijd gezellig. Kom zelf met de auto, is voor mij (ondanks het feit dat ik dan niet kan drinken) praktischer!

Jaap W

Met de auto is voor mij ook een stuk praktischer. Ik hoop dat je een beetje in de buurt daar kunt parkeren.  :weetniet: :nut: :proost: We gaan het meemaken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.