Allereerst welkom!
1. Prima opgelost, in principe zou je zelfs, wanneer je niet al te grote hoeveelheden brouwt, kunnen maischen zonder te spoelen. Je voegt dan het benodigde water in 1x toe. Hier zijn de meningen over verdeeld, maar zoals zo vaak zijn er meerdere wegen naar Rome.
2. Wanneer je je wort hevelt via je bazookafilter gebruik je al een soort van fijn filter, prima dus. Op zich is het ook niet direct erg dat er wat eiwitten mee komen je gistvat in. Die zakken wel uit en zijn zelfs goed voor een vlotte vergisting, zegt men.
3. In principe voeg je de koudhop toe op het moment dat het bier (meest) is uitvergist. Wanneer je bijv. een New England IPA wil brouwen, is het wel weer gebruikelijk om direct al de koudhop toe te voegen, en dit meermaals tijdens de vergisting.
4. Tot dat het klaar is

. Er is geen richtlijn. Een en ander heeft te maken met welke gist je gebruikt, de hoeveelheid gist, hoe fit de gist is, de temperatuur, etc. Op basis van het waterslot kun je wel redelijk 'bepalen' hoe fanatiek de gist en of de activiteit afneemt. Dat is een mooi moment altijd om te meten, bijv. na 7 dagen. Meet daarna nogmaals een dag of 3 later, om te bepalen of het uitvergist is, of dat het nog even nodig heeft.