Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Avvinatore om flessen schoon te maken

Gestart door ppuk, 11-12-2018 22:00 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ppuk

Nou spoel ik altijd mijn bierflesjes om na het drinken en zijn ze daarom meestal niet zo vuil op misschien een klein beetje restgist na. Omdat schoonmaken nou niet echt mijn hobby is heb ik pas een Avvinatore gekocht. Wat een geweldig ding! Puro Oxi erin en binnen een paar minuten zijn 80 flesjes schoon ;) Dat zelfs met twee rondes en tussendoor ff laten weken. Aanrader!

Nou moet ik nog wel ff kijken hoe ze er uitzien wanneer ze droog zijn, maar het ziet er nu al goed uit  :D

CeesM

Puro Oxi laat volgens mij (althans bij mij) witte vlekken achter op het glas.
Ik spoel mijn fles gelijk uit na het inschenken en laat het drogen aan de flessenboom.
De avvinatore gebruik ik pas voor het bottelen. Even spoelen met Puro San.
Wees niet bang voor het schuim.

Heisenberg

Citaat van: CeesM op 11-12-2018  23:25 uPuro Oxi laat volgens mij (althans bij mij) witte vlekken achter op het glas.
Ik spoel mijn fles gelijk uit na het inschenken en laat het drogen aan de flessenboom.
De avvinatore gebruik ik pas voor het bottelen. Even spoelen met Puro San.
Wees niet bang voor het schuim.
Ik spoel ze uit met lauw water. Vervolgens in de vaatwasser op 70  ºC. Daarna zet ik ze op de kop terug in het krat. En dan voordat ik ga bottelen spoel ik ze in de avvinatore met Star San of zo.

hans_nwk

Citaat van: Heisenberg op 12-12-2018  02:38 uIk spoel ze uit met lauw water. Vervolgens in de vaatwasser op 70  ºC. Daarna zet ik ze op de kop terug in het krat. En dan voordat ik ga bottelen spoel ik ze in de avvinatore met Star San of zo.
Idem

joenedu

Ik spoel ze ook uit na het drinken. Heb al heel veel flessen weggeknikkerd trouwens, mensen die heel lief tassen vol lege flesjes brengen maar met een boel schimmel erin van heb ik jou daar. Daarna in een Caustic badje bij erge verontreiniging, maar voor het bottelen Star San erin en op de avvinatore. Daarna op de flessenboom en het bier erin.

snowdog2006

Citaat van: joenedu op 12-12-2018  10:06 uIk spoel ze ook uit na het drinken. Heb al heel veel flessen weggeknikkerd trouwens, mensen die heel lief tassen vol lege flesjes brengen maar met een boel schimmel erin van heb ik jou daar. Daarna in een Caustic badje bij erge verontreiniging, maar voor het bottelen starsan erin en op de avvinatore. Daarna op de flessenboom en het bier erin.

Haha herkenbaar. Oom: ja ik heb nog kratjes staan hoor. En dan met tig peuken as troep en meuk erin die al maandenlang buitenstaat.
Nee bedankt :)

Jacques

Citaat van: ppuk op 11-12-2018  22:00 uNou spoel ik altijd mijn bierflesjes om na het drinken en zijn ze daarom meestal niet zo vuil op misschien een klein beetje restgist na. Omdat schoonmaken nou niet echt mijn hobby is heb ik pas een Avvinatore gekocht. Wat een geweldig ding! Puro Oxi erin en binnen een paar minuten zijn 80 flesjes schoon ;) Dat zelfs met twee rondes en tussendoor ff laten weken. Aanrader!

Nou moet ik nog wel ff kijken hoe ze er uitzien wanneer ze droog zijn, maar het ziet er nu al goed uit  :D

Om de flessen biersteen vrij te maken is een langere contacttijd noodzakelijk (en ook een ander reinigingsmiddel dan oxi).
Een Avvinatore is vooral handig voor het desinfecteren van flessen die goed schoon zijn.

Hans007

Voor de laatste spoeling gebruik ik deze.
Daarna desinfectans sproeien en bij het bottelen uit laten lekken.
Werkt prima (tot nu toe)

Wel spoel ik na het uitschenken de flesjes tweemaal uit.
Verder zoals velen doen, weken in oxi, spoelen met azijn en uitlekken in de boom.

JamMasterJustin

Laat je je waterslot erop zitten met bottelen? Bij mij zuigt dat alle wodka/water naar binnen...

Hans007

Deksel is los aan de achterkant, scherp van je[emoji6] is me wel een keer overkomen trouwens[emoji51]

Nick H.

Bedoelen jullie dit apparaat met Avvinatore?


Ik heb pas een oude dompelpomp gepimpt om te spoelen. 10 mm pijpje geknepen om een mooie straal te krijgen. Werkte naar tevredenheid.ppuk

Het model wat jij laat zien is voor de spuitdruk aangesloten op het leidingnet lijkt het? Dat gaat bij avvinatore met een veer en oplossing uit het vaste bassin van een liter.

Nick H.

Citaat van: ppuk op 26-12-2018  16:48 uHet model wat jij laat zien is voor de spuitdruk aangesloten op het leidingnet lijkt het? Dat gaat bij avvinatore met een veer en oplossing uit het vaste bassin van een liter.

De beschreven avvinatore met vast bassin en veer is inderdaad wat ik gebruik voor de laatste reiniging voor het bottelen. Voor eerdere of intensieve reiniging gebruik ik nu dus mijn zelfbouw hogedrukreiniger. Flessen kunnen in een grote bak weken en meteen op de "dompelpompreiniger" geplaatst worden.

 :proost2:

ppuk

Goed idee, dat van die hogedrukreiniger  :)

Heisenberg


Dan blijf je op een begeven wél met vervuild water spoelen, of begrijp ik het verkeerd?

Nick H.

Citaat van: Heisenberg op 28-12-2018  16:17 uDan blijf je op een begeven wél met vervuild water spoelen, of begrijp ik het verkeerd?

Klopt helemaal als het véél flessen zijn. Maar het is dan ook de eerste reiniging van echt vuile flessen. Daarna kan nog een tweede reiniging gebeuren met schoon water en reinigingsmiddel. En voor het bottelen nog eens schoon spoelen.
We doen ons zelf wat aan hè!!

 :proost2:

Heisenberg

Citaat van: Nick H. op 28-12-2018  16:56 uKlopt helemaal als het véél flessen zijn. Maar het is dan ook de eerste reiniging van echt vuile flessen. Daarna kan nog een tweede reiniging gebeuren met schoon water en reinigingsmiddel. En voor het bottelen nog eens schoon spoelen.
We doen ons zelf wat aan hè!!

 :proost2:
Ja inderdaad, waar zijn we aan begonnen... Nee hoor, het blijft leuk om te doen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Niet goedkoop, maar elke hobby kost nou eenmaal geld hè?

ppuk

Zeker niet goedkoop inderdaad, maar dat komt dan ook door mezelf  ;)

Nick H.

Citaat van: Heisenberg op 28-12-2018  17:42 uJa inderdaad, waar zijn we aan begonnen... Nee hoor, het blijft leuk om te doen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Niet goedkoop, maar elke hobby kost nou eenmaal geld hè?

Ik had het niet over het geld, gewoon al het werk dat we ons aandoen. Maar een hobby mag tijd en geld kosten.
Zo ook een andere hobby: wandelen. Gisteren na een wandeling in een café nog een lekkere La Trappe Quadrupel gedronken, mocht de vrouw daarna lekker naar huis rijden.

 :lekkerbier:

Vergelijkbare Topics (7)

42493

Reacties: 14
Gelezen: 1613

24790

Gestart door ThomasM


Reacties: 0
Gelezen: 1862

14-01-2014 17:19 u
door ThomasM
40557

Reacties: 30
Gelezen: 4181

23152

Reacties: 31
Gelezen: 20143

17686

Reacties: 2
Gelezen: 7262


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.