Gose (Brand bierbrouwwedstrijd 2018, 40/50 punten behaald)

Gestart door BrouwMark, 08-12-2018 01:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bearded Rens

Citaat van: Jacques op 07-05-2019  20:50 uWat de specifieke pH voor de K-97 gist weet ik niet.

Wat ik wel weet is dat de meeste biergisten prima vergisten bij een pH tussen de 4,0 en 4,5. Zeker als je een giststarter maakt is dat iets om in de gaten te houden. Door de toevoeging van gistvoeding kan de pH boven de 7 komen. Dat remt de vergisting. Door zuur toe te voegen waardoor de pH onder de 5,2 komt werkt de giststarter een stuk sneller en beter.

Wanneer het wort een pH heeft onder de 4,5 loop je het risico dat de pH onder de 4,0 komt. De vergisting werkt dan nog steeds, maar je bier gaat dan wel een zurige beleving geven.

Dank je Jacques!
Ik heb zojuist ook Fermentis gemaild om daar eens navraag te doen.

De "zurige beleving" die je noemt lijkt me in deze geen probleem, wel?

Jacques

Citaat van: Bearded Rens op 07-05-2019  22:53 uDank je Jacques!
Ik heb zojuist ook Fermentis gemaild om daar eens navraag te doen.

De "zurige beleving" die je noemt lijkt me in deze geen probleem, wel?

Bij een gose is dat geen probleem, maar bij veel andere bierstijlen wel...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.