Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Amarena kersen  (gelezen 542 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Elbiero

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Amarena kersen
« Gepost op: 20-01-2021 21:15 u »
Goedeavond,
Heeft iemand hier ervaring met het toevoegen van amarena kersen?
Heb op werk nog een blik van 5 kilo staan dus ben wel benieuwd.
Gaan er puur de kersen in of ook een deel van het sap?
En dan in combinatie met welk biertype, heb op het moment een witbier  in de vergistkast staan.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline PP

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 275
  • Land: nl
Re: Amarena kersen
« Reactie #1 Gepost op: 20-01-2021 21:45 u »

Offline Elbiero

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Amarena kersen
« Reactie #2 Gepost op: 21-01-2021 13:32 u »
Had hem inderdaad al gevonden maar vond het vrij licht voor een amarena, maar moet dus wel kunnen.
Maar met welke verhouding valt het te proberen ?

Offline wernerthefox

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 174
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Amarena kersen
« Reactie #3 Gepost op: 21-01-2021 14:21 u »
Goedeavond,
Heeft iemand hier ervaring met het toevoegen van amarena kersen?
Heb op werk nog een blik van 5 kilo staan dus ben wel benieuwd.
Gaan er puur de kersen in of ook een deel van het sap?
En dan in combinatie met welk biertype, heb op het moment een witbier  in de vergistkast staan.
Goedemiddag. Heb geen ervaring met amarenen, alleen met bevroren fruit (blauwe bes framboos braam).
Of de kersen en of het sap erin gaan is natuurlijk aan jou. Denk dat toevoeging van sap geen kwaad kan maar voor beiden is iets te zeggen, denk bijvoorbeeld aan conserveringsmiddelen. Houdt er rekening mee dat de gist zoetstoffen zal opeten... Het heet niet voor niets Saccharomyces. Dit zal veel doen met de smaakbeleving. Idealiter compenseer je dit met een "fruitige" gist...e En gist die esters produceert die de illusie van zoetheid geven. Een gist die een zuurtje meegeeft geeft een extra dimensie... Bijvoorbeeld Voss Kveik. Brettonomyces heb ik geen ervaringen mee maar is ook te overwegen. Tenslotte kun je overwegen om zoetheid te compenseren door toevoeging van onvergistbare zoetstoffen.

Tags: