Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Ik heb onlangs een zwaar blond gebrouwen met de M47, viel me tegen eerlijk gezegd. Het begint nu na 3 maanden op fles een beetje fatsoenlijk bier te worden, maar haalt het wat mij betreft niet in vergelijk met de vloeibare Belgische gisten. Al vaak mooie quads gebrouwen met de W1762, maar heb hem nog nooit voor een blond gebruikt
Zwaarder dan 8%? Dat wil de M47 niet.
Dus meer geschikt voor dubbels en Leffe-achtige/blonde dingen?Goed om te weten.
Dit allemaal lezende en met een zakje M47 voor mijn neus vraag ik me af of je deze gist ook zou kunnen gebruiken bij een patersbiertje (of "enkel" kloon). Ik heb er nu Wyeast 3787 voor gebruikt maar ben daar niet zo heel erg van onder de indruk (maar dat is een andere discussie) Iemand hier ervaring mee? Is tenslotte een Belgian Ale gist en das een patersbier in principe ook.
Oei, ik heb net een quadrupel staan van 8,7%
Oude topic, maar misschien lees je dit toch.
Misschien wat mosterd na de maaltijd. Wij gebruiken de M47 voor onze sterke blond. Vergist bij ons rond de 8,5% waarbij 1 week hoofdvergisting en en 1 tot 2 weken navergisting. We hebben gemerkt dat het bier meestal pas na 2 maand op fles goed op smaak is en het gist dan ook mooi op de bodem van de fles blijft liggen.
Heb dezelfde ervaring, duurde lang voordat hij op smaak was en ik vond hem te fruitig