Gisteren een opdracht gekregen in de avondschool microbrouwer: stel een recept op voor een blonde Pale Ale. Met vijf personen de koppen bij mekaar en het volgende genoteerd. Graag jullie idee, zitten we er niet te veel naast
Recept voor 20 liter:
3575 g pilsmout 7 EBC
2275 g Vienna 6-9 EBC
325 g Cara aroma 340 - 450 EBC
325 g Zuurmout ? EBC
hop : Hallertau Mittelfruh 4,5 15 g
Opal 13-14 alfa 25 g
Gist : blonde Ale Wyeast 1388
maischschema
55 ° gedurende 10 min
62 ° gedurende 45 min
72 ° gedurende 20 min
78 ° gedurende 1 min
We willen naar 6,5 alc. en 30 IBU
We zouden 75 min koken.
Maischwater 24 liter, spoelwater 14 liter
Mogen we het zo inleveren, graag jullie idee aan deze vijf studenten
Bedankt