Hoe lang buiten staan?

Gestart door harrievv, 27-11-2018 19:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

harrievv

Heb een duvels nat gemaakt. Hoofdgisting reeds klaar. Nu net buiten gezet voor de helderheid. Wanneer weer naar binnen om te bottelen?

haicoterbeek

Citaat van: harrievv op 27-11-2018  19:48 uHeb een duvels nat gemaakt. Hoofdgisting reeds klaar. Nu net buiten gezet voor de helderheid. Wanneer weer naar binnen om te bottelen?
Weekje

Dund

Ik doe meestal zeven dagen

lier

Niet buiten zetten tot de navergisting ook klaar is

DoubleW

Alleen coldcrash als vergisting compleet is, meten op sg en waterslot. 24 uur is voldoende om bij 4 graden te laten bezinken.

Jacques

Citaat van: harrievv op 27-11-2018  19:48 uHeb een duvels nat gemaakt. Hoofdgisting reeds klaar. Nu net buiten gezet voor de helderheid. Wanneer weer naar binnen om te bottelen?

Buiten zetten voor de helderheid?

Laat het bier eerst goed nagisten. Dat gaat sneller als je het niet te koud zet.

Pas als je zeker weet dat het bier uitgegist is kun je het koud zetten om het te klaren. Echt nodig is het niet. Het bier wordt in de fles ook helder zonder het te lageren. Je hebt dan wat meer depot in je fles. Een depot krijg je sowieso door de hergisting op de fles.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.