Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Fris lente/zomer bier  (gelezen 904 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Streppel

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Fris lente/zomer bier
« Gepost op: 27-11-2018 10:50 u »
Hallo allen,

Volgende week ga ik weer van. Met bottel en vergisting tijd zal dit bier op zijn lekkerst zijn in de lente/zomer van 2019. Ik wil een fris biertje maken met fruitige smaken of frisse kruiden. Ik denk niet gelijk aan ipa of een blond, eerder aan een tripel die toegankelijk is voor een zwoele zomeravond .. iemand tips, suggesties of ideeėn?

Mvg Sebastiaan


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Nick H.

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 217
  • Land: nl
  • Mijn favoriet? Dat is telkens mijn volgende bier!
Re: Fris lente/zomer bier
« Reactie #1 Gepost op: 27-11-2018 11:13 u »
Hallo allen,

Volgende week ga ik weer van. Met bottel en vergisting tijd zal dit bier op zijn lekkerst zijn in de lente/zomer van 2019. Ik wil een fris biertje maken met fruitige smaken of frisse kruiden. Ik denk niet gelijk aan ipa of een blond, eerder aan een tripel die toegankelijk is voor een zwoele zomeravond .. iemand tips, suggesties of ideeėn?

Mvg Sebastiaan

Zwoele zomeravond en tripel in één zin?
Dat is niet direct mijn eerste gedachte. Het wedstrijdbier van Brand dit jaar was een Gose, een heerlijk licht en fris bier voor een zomeravond.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptGose
Brouwdatum01-04-2018
BierstijlWitbier
Volume26,0
Begin SG1,041 SG
Eind SG1,007 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,9%
Alcoholgehalte4,4 vol.%
Berekende kleur (Morey)6 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)15 IBU
Brouwzaalrendement76,0 %
Kooktijd70 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
16,00 lWater uit Heerlen
4,00 gCaSO4
5,00 gNaCl
18,46 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
89 mg/l8 mg/l201 mg/l190 mg/l216 mg/l214 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,77 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC40,0 %
1,65 kgPilsmoutDingemans3 EBC37,3 %
1,00 kgZuurmoutWeyermann5 EBC22,6 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.30 min.3,6 l/kg
Combi-amylase66,0 °C3 min.45 min.3,6 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C3 min.15 min.3,6 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.10 min.3,6 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
7,0 gCitrabellen14,5%70 min.11,1 IBU
20,0 gCascadebellen5,1%10 min.3,9 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
10,00 gKorianderzaadspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l starterBelgian Saison (3724)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting23,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting23,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting23,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,007 SG
Schijnbare vergistingsgraad82,9%
Start nagisting01-05-2018
Temp. nagisting23,0 °C
Temp. lagering0,0 °C




Tags: