Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Over te nemen: veel brouwspullen en eventueel brouwruimte (incl vergunningen)  (gelezen 1067 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline brouwer_adam

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Hallo iedereen,

Misschien leuk voor hobbybrouwers die een volgende stap willen maken maar niet meteen naar een serieuze brouwerij: wij hebben een complete mini-brouwerij waarin batches van 100-250 liter per dag kunnen worden gemaakt. Het is in Amsterdam trouwens.

Samen met een vriend ben ik de afgelopen 5 jaar voor de lol aan het brouwen geweest waarvan de afgelopen 2 jaar een eigen brouwerijtje gehuurd en ingericht, naast ons gewone werk. Vanaf volgend jaar gaan we allebei nieuwe banen beginnen waardoor we denken niet genoeg tijd te hebben om verder te gaan met de brouwerij, in ieder geval niet in de huidige vorm, we hebben namelijk teveel verplichtingen op dit moment.

Daarom bieden we te koop aan een hele hoop brouwspullen en zouden we eigenlijk het liefste alles in zijn geheel in 1 keer willen verkopen. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende dingen; voor de volledige lijst, stuur me ajb een berichtje dan kunnen we verder mailen of liever bellen of afspreken, of kun je komen kijken.

Gehuurde brouwruimte, ~55m2, in Amsterdam, met aflopende vloer naar een putje. De locatie heeft de benodigde vergunningen zoals AGP
6 pannen, waarvan 1x 150 liter, 2x 90 liter, 3x 70 liter
3 rvs gistingsvaten van 300 liter (van Polsinelli)
3 zelfgebouwde gistkasten met thermostaat waar de 300-liter vaten in passen. Temperatuur regelen werkt prima, inclusief cold crashen; pils gaat moeilijk omdat het wel 2-3 dagen kan duren in de zomer voordat gistende wort koud is
1 rvs gistingsvat van 110 liter
Enolmatic bottelapparaat
Heel veel kraantjes, camlocks, siliconen slangen
Mobiele tap met koeler met aansluiting voor 2 fusten, en 2 gasflessen (kleine en grote)
Grote liggende vriezer om hop in te bewaren
Vrij grote voorraad mout (~200 kg), hop (~25 kg), 19-liter Dolium fusten (~35 stuks), kroonkurken (~4,000)

En nog heel veel meer spulletjes.

We willen uiteraard wel graag gebruik willen blijven maken van de brouwerij, dus willen ook graag afspreken dat we nog af en toe mogen komen brouwen :)

Als je meer wil weten, stuur me een berichtje, dan kunnen we mailen, bellen of afspreken, of kun je komen kijken.

Oh ja, en we zouden het liefste al snel (vanaf januari) ons huurcontract voor de ruimte op willen zeggen, dus als je geinteresseerd bent, laat het snel weten!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Dikke Dries

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 61
  • Land: nl
  • Okay nog eentje dan
PB gestuurd.

Tags: