Dank je voor de reactie.
Ik bedoel dus eigenlijk, met de specificaties van Brand (als je daar netjes aan voldoet). Is het dat een Barleywine, Quadrupel, Baltic Porter, of nog iets anders.
De kruiden overheersen niet in dit geval.
Ik gebruik geen software, maar vergelijk met BKG biertypes.
De specificatie van Brand is naar mijn bescheiden mening niet (volledig) sturend qua biertype.
Ik bedoelde aan te geven dat je door het invoeren in brouwsoftware kunt vaststellen waar je bier het meest aan voldoet door de waardes te vergelijken met de BKG biertypes. Je hoeft de software niet te gebruiken voor het brouwen, alleen om in dit geval het type te bepalen en in de optimale klasse in te schrijven.
Barleywine is bitterder dan de gevraagde specificatie. Een Quadrupel kan wel, net als een Baltic Porter (alhoewel meestal ondergistend).
Ik heb zwaar zelf zwaar geleund op een Old Ale bij mijn Winterbier en het is lekker alcohol-warmend en kruidig met een lange kruidige nasmaak.
