Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier  (gelezen 44503 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline birdieb

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 60
  • Land: nl
Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Gepost op: 23-11-2018 23:34 u »
Ik zag het nog niet staan op het forum, maar zie https://www.brand.nl/brand-bierbrouwwedstrijd, de Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019, een Winterbier.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bierfan

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 847
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019 : Winterbier
« Reactie #1 Gepost op: 23-11-2018 23:52 u »
Bijzonder. Weinig ruchtbaarheid deze keer...

Offline Dund

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 716
  • Land: nl
  • udenhoutse bierbrouwerij du fisturz
    • Udentse Fisturz Brouwerij
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019 : Winterbier
« Reactie #2 Gepost op: 24-11-2018 12:58 u »
Ik word hier niet heel vrolijk van een winterbier met verschillende kruiden. Ik houd mijn bieren het liefst zo puur mogelijk. Een witbiertje met wat koriander is wel lekker maar gember en anijs in mijn bier dat is toch wel andere koek.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.123
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019 : Winterbier
« Reactie #3 Gepost op: 24-11-2018 14:36 u »
Ik word hier niet heel vrolijk van een winterbier met verschillende kruiden. Ik houd mijn bieren het liefst zo puur mogelijk. Een witbiertje met wat koriander is wel lekker maar gember en anijs in men bier dat is toch wel andere koek.

Neem je gewoon wat koekkruiden.

HHopbier

Offline Dund

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 716
  • Land: nl
  • udenhoutse bierbrouwerij du fisturz
    • Udentse Fisturz Brouwerij
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019 : Winterbier
« Reactie #4 Gepost op: 24-11-2018 19:43 u »
Inderdaad gewoon quadrupel brouwen vijf liter apart houden speculaaskruiden erbij en de rest lekker zelf opdrinken 😜

Offline BrouwMark

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.284
  • Land: nl
  • Huisbrouwerij Bestenasse
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019 : Winterbier
« Reactie #5 Gepost op: 24-11-2018 19:57 u »
Hmmm, een winterbier met kruiden is ook niet echt mijn ding. Wel een leuke uitdaging. Ik ga er eens over nadenken.

Offline Thom

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 140
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #6 Gepost op: 25-11-2018 11:51 u »
Een winterbier stond al op de planning. Vandaag gelijk maar een proefbrouwsel. :brouwen:

Offline Nick H.

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 177
  • Land: nl
  • Mijn favoriet? Dat is telkens mijn volgende bier!
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #7 Gepost op: 25-11-2018 16:02 u »
Jammer dat het niet "het derde bier" van Jens is geworden. Maar daar kon je natuurlijk geen wedstrijd meer mee houden omdat het recept bekend is. Als jonge brouwer vind ik een Winterbier een uitdaging, vooral de kruiden. Eens zien of ik een recept kan verzinnen.
 :denken:

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.098
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #8 Gepost op: 25-11-2018 16:50 u »
Leuk, er stond toevallig een quadrupel op de planning, dus deze passen we dan enigzins aan  ;D

Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 750
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #9 Gepost op: 25-11-2018 17:40 u »
Een paar weken terug een winterbier gebrouwen met 2% whisky. Wanneer deze lekker is (nog niet gebotteld) opnieuw brouwen en de whisky vervangen door kruiden.... Maar welke en hoeveel🤔.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #10 Gepost op: 25-11-2018 18:41 u »
Een paar weken terug een winterbier gebrouwen met 2% whisky. Wanneer deze lekker is (nog niet gebotteld) opnieuw brouwen en de whisky vervangen door kruiden.... Maar welke en hoeveel🤔.
Welke kruiden zie wedstrijdreglement

Online Coen

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 216
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #11 Gepost op: 25-11-2018 19:49 u »
Niet mijn ding met kruiden.  Zal dus ook dit jaar niet meedoen,   jammer

Offline Staple

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 111
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #12 Gepost op: 25-11-2018 20:01 u »
Een paar weken terug een winterbier gebrouwen met 2% whisky. Wanneer deze lekker is (nog niet gebotteld) opnieuw brouwen en de whisky vervangen door kruiden.... Maar welke en hoeveel🤔.

"Een Winterbier is een bier gebrouwen met een hogere stamwort en alcoholgehalte. Het bier moet uit gerstemout (geen rookmout) bestaan. Het toevoegen van kandijsuiker is ook toegestaan. Het toevoegen van de volgende specerijen zijn toegestaan:
zoethout, korianderzaad, steranijs, kaneel, tijm, gember."

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.098
  • Land: nl
  • Brouwschuur de Vissenkom
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #13 Gepost op: 25-11-2018 20:22 u »
Zal kandijsiroop ook toegestaan zijn?

Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 750
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #14 Gepost op: 25-11-2018 21:24 u »
"Een Winterbier is een bier gebrouwen met een hogere stamwort en alcoholgehalte. Het bier moet uit gerstemout (geen rookmout) bestaan. Het toevoegen van kandijsuiker is ook toegestaan. Het toevoegen van de volgende specerijen zijn toegestaan:
zoethout, korianderzaad, steranijs, kaneel, tijm, gember."

Dat had ik gelezen. Ik bedoelde alleen dat ik me nog moet verdiepen in de toegestaande kruiden en de hoeveelheid.

Offline beermenke

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.036
  • Land: nl
  • Brouwerij De Sjravelaer
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #15 Gepost op: 25-11-2018 21:53 u »
Zal kandijsiroop ook toegestaan zijn?
Lijkt mij vloeibare suiker dus waarom niet

Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 787
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #16 Gepost op: 26-11-2018 08:21 u »
Klopt het dat de link naar de inschrijving niet naar een inschrijfformulier of iets dergelijks verwijst?

Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 787
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #17 Gepost op: 26-11-2018 12:43 u »
Nu werkt de eerste link ook niet meer.

Offline Fractus

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 86
  • Land: nl
  • Trotse eigenaar van een Arsegan Easybrew 30
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #18 Gepost op: 26-11-2018 13:12 u »
Het lijkt wel alsof ze de wedstrijd weer offline hebben gehaald. Geen idee waarom...

Verder vind ik het erg jammer dat ze een beperking hebben op start SG van 1.076. Dit betekent dat je voor 9% alcohol een vergistingsgraad moet hebben van 90%, oftewel veel suiker in je stort en een gist die ver doorgist. Dit is in tegenspraak met wat ik van een winterbier verwacht: Volmondig, moutig en zoet. Ik had een quadrupel in mijn hoofd die ik wel eens gebrouwen heb, heerlijk moutig en zoet, karamel en choco-tonen, lekker verwarmend. Hoefde ik er alleen maar kruiden aan toe te voegen. Maar ja, die had een vergistingsgraad van 70%. Met een begin SG van 1.076 betekent dat een biertje van 7%. Hou je weinig meer over van dat verwarmende biertje...

Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 787
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #19 Gepost op: 26-11-2018 16:44 u »
Ik hoop maar dat het een deel van de website was die nog niet gereed was. Dat alles nog niet officieel was en door deze post het tijdelijk offline is gehaald.
Het was een uitdaging die me aansprak, dus ik hoop dat het onveranderd doorgaat.

Offline Mark GA

  • Brouwvereniging Rotterdam
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.200
  • Land: nl
  • Maasgoud - powered by Green Anchors Crew
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #20 Gepost op: 27-11-2018 13:10 u »


Ter info...

Offline KC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 787
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #21 Gepost op: 27-11-2018 13:19 u »
/cheer hervatting voorpret. Bedankt voor de info.

Offline Mark GA

  • Brouwvereniging Rotterdam
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.200
  • Land: nl
  • Maasgoud - powered by Green Anchors Crew
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #22 Gepost op: 27-11-2018 14:55 u »


Zie hier het antwoord: vrijdag gaat de site weer online.

Offline birdieb

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 60
  • Land: nl
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #23 Gepost op: 27-11-2018 15:34 u »
Wel heel toevallig dat ik dan net vrijdagavond een keer op google zocht naar Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019, en op de site terecht kwam.  ;D
Normaal verloopt de aanmelding volgens mij altijd via pint.nl, en daar kon ik ook al niks terugvinden.

Nog even geduld dus.

Offline Nick H.

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 177
  • Land: nl
  • Mijn favoriet? Dat is telkens mijn volgende bier!
Re: Brand Bierbrouw Wedstrijd 2019: Winterbier
« Reactie #24 Gepost op: 27-11-2018 15:58 u »
Het stond lang genoeg online om een paar keer te lezen en een idee te vormen wat gevraagd word. Ik heb mijn basisrecept klaar en ook de kruiden die ik wil gebruiken. Ik ga eerst maar eens een thee maken met het kruidenmengsel, naar rato.  :leren: :leren:

Tags: