Recepten > Bewezen recepten

BONK 2018 - C2 - Meibock

(1/1)

Corporael en Zn.:
Ha Brouwers,

Na een paar maanden brouwervaring keken we uit om mee te doen met de BONK 2018. En zo waar! Een eerste resultaat geboekt. 80 punten.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerkNaam receptCorporael MeibockBrouwdatum18-11-2018BierstijlMeibock en Blonde bockVolume25,4Begin SG1,067 SGEind SG1,018 SGSchijnbare vergistingsgraad73,1%Alcoholgehalte6,4 vol.%Berekende kleur (Morey)10 EBCBerekende bitterheid (Tinseth)33 IBUBrouwzaalrendement91,6 %Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt21,40 lWater uit Amersfoort1,80 gCaCl22,30 gCaSO42,00 mlMelkzuur9,34 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO481 mg/l3 mg/l11 mg/l0 mg/l30 mg/l65 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%3,00 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC47,6 %2,80 kgSwaen AleDe Swaen7 EBC44,4 %0,50 kgCara-pilsWeyermann4 EBC7,9 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikteBeta-amylaserust63,0 °C0 min.20 min.3,4 l/kgAlfa-amylaserust72,0 °C9 min.40 min.3,4 l/kgUitmaischen78,0 °C6 min.10 min.3,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU18,0 gCascadepellets5,5%60 min.10,0 IBU18,0 gHallertau Hersbrucker pellets2,5%60 min.4,5 IBU18,0 gAurorapellets8,2%60 min.14,9 IBU12,0 gHallertau Hersbrucker pellets2,5%10 min.1,1 IBU12,0 gCascadepellets5,5%10 min.2,4 IBU10,0 gAurorapellets8,2%10 min.3,0 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik4,00 gIers mosklaringsmiddelkoken10,00 gKorianderzaadspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType2,5 l starterCzech Pilsner Lager (2278)ondergist

Vergisting
KenmerkWaardeStarttemp. vergisting11,0 °CMax. temp. hoofdvergisting11,0 °CEind temp. hoofdvergisting11,0 °CEind SG hoofdvergisting1,018 SGSchijnbare vergistingsgraad75,7%Temp. nagisting14,0 °CTemp. lagering8,0 °C

Commentaar van de keurmeester:

"In basis een mooi bier. De potentie van dit bier zit in een betere vertegenwoordiging van de moutigheid in goede balans met de hopbitterheid. Fruitige toon op de achtergrond, heldere kleur zijn top!"

Blij met de uitslag, geeft motivatie om het recept aan te passen.

Jacques:
Dank je voor het plaatsen van het recept. Goed gedaan!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie