Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 2018 - C2 - Meibock  (gelezen 3941 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Corporael en Zn.

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Land: nl
  • En Corps!
BONK 2018 - C2 - Meibock
« Gepost op: 18-11-2018 13:46 u »
Ha Brouwers,

Na een paar maanden brouwervaring keken we uit om mee te doen met de BONK 2018. En zo waar! Een eerste resultaat geboekt. 80 punten.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptCorporael Meibock
Brouwdatum18-11-2018
BierstijlMeibock en Blonde bock
Volume25,4
Begin SG1,067 SG
Eind SG1,018 SG
Schijnbare vergistingsgraad73,1%
Alcoholgehalte6,4 vol.%
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)33 IBU
Brouwzaalrendement91,6 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
21,40 lWater uit Amersfoort
1,80 gCaCl2
2,30 gCaSO4
2,00 mlMelkzuur
9,34 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
81 mg/l3 mg/l11 mg/l0 mg/l30 mg/l65 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,00 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC47,6 %
2,80 kgSwaen AleDe Swaen7 EBC44,4 %
0,50 kgCara-pilsWeyermann4 EBC7,9 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust63,0 °C0 min.20 min.3,4 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C9 min.40 min.3,4 l/kg
Uitmaischen78,0 °C6 min.10 min.3,4 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18,0 gCascadepellets5,5%60 min.10,0 IBU
18,0 gHallertau Hersbrucker pellets2,5%60 min.4,5 IBU
18,0 gAurorapellets8,2%60 min.14,9 IBU
12,0 gHallertau Hersbrucker pellets2,5%10 min.1,1 IBU
12,0 gCascadepellets5,5%10 min.2,4 IBU
10,0 gAurorapellets8,2%10 min.3,0 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
4,00 gIers mosklaringsmiddelkoken
10,00 gKorianderzaadspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
2,5 l starterCzech Pilsner Lager (2278)ondergist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting11,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting11,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting11,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,018 SG
Schijnbare vergistingsgraad75,7%
Temp. nagisting14,0 °C
Temp. lagering8,0 °C


Commentaar van de keurmeester:

"In basis een mooi bier. De potentie van dit bier zit in een betere vertegenwoordiging van de moutigheid in goede balans met de hopbitterheid. Fruitige toon op de achtergrond, heldere kleur zijn top!"

Blij met de uitslag, geeft motivatie om het recept aan te passen.



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.040
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BONK 2018 - C2 - Meibock
« Reactie #1 Gepost op: 18-11-2018 21:58 u »
Dank je voor het plaatsen van het recept. Goed gedaan!

Tags: