Recept Rauchbier

Gestart door Rob.Erto, 11-11-2018 08:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rob.Erto

In maart heb ik een recept nagebrouwen voor een rauchbier. Op zich was het een lekker bier, alhoewel er geen tot zeer weinig rooksmaak aan zat. Binnenkort ben ik van plan om dit bier nogmaals te gaan brouwen, maar ik wil een veel meer uitgesproken rooksmaak krijgen. Onderstaand het recept van de vorige keer (~3,8 liter)

365 gram   Rookmout             Weyermann Rookmout EBC 4-8            
320 gram   Pilsmout             Dingemans Pilsen MD EBC 2,5-3,5            
180 gram   munich mout          Goldswaen Munich Dark EBC 130-160            
115 gram   caramunich mout      Weyermann CaraMunich Type 3 EBC 140-160            
45 gram   carapils mout          Weyermann Carapils EBC 1,3-2,8            
                     
10 gram   Tettnanger hop      Bloem; 3,6% alpha            
12 gram   Haltau Mittelfruh   Bloem; 2,9% alpha            

American ale yeast (Safale S-05)


Ik zit erover te denken om het aandeel rookmout te vergroten (hoeveel?) en wellicht kan ik een ander type rookmout gebruiken, met een meer uitgesproken rookmout?

Bedankt voor het meedenken.

Chilobrachys

Je kunt met deze rookmout 100% rookmout gebruiken, levert een erg smakelijk bier op. Het aandeel rookmout was nu wel erg laag.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.