Percentage koolzuur in (winter)bockbier

Gestart door lexkato, 08-11-2018 14:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

lexkato

Mijn eerste berichtje na het voorstellen dus ben nog een beginneling haha.

Kan iemand mij het percentage koolzuur vertellen voor in een (winter) bockbier?
Het BKG biertypen zegt:         4,5 -7 gr/ltr
De lijst van derek Walsh zegt: 4,1 tot 4,6 gr/ltr
De biertypen gids zegt:           Koolzuur   0,39 gew% - 0,69 gew%, maar hoe ik dit kan omrekenen weet ik eigenlijk niet?

Zeker de max. waarden vind ik nogal een verschil wat je dus ook weer terugvindt in de hoeveelheid bottelsuiker die je moet toevoegen.

chthon

In "Bock" van Darryl Richman wordt 2,1 tot 2,3 volumes CO2 vooropgesteld.

Jacques

Een bockbier heeft niet zo veel koolzuur dan veel Belgische bieren. 4 tot 5 gram bottelsuiker per liter is voldoende.


Voor een handige hulp voor berekenen van bottelsuiker zie https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

Je kunt ook Nederlandstalige software gebruiken zoals BrouwVisie en BrouwHulp.
Het gebruik van dergelijk software kan ik je overigens van harte aanbevelen.



Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.