Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Laurierdrop porter  (gelezen 410 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Patricia77

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 12
  • Land: nl
Laurierdrop porter
« Gepost op: 06-11-2018 16:59 u »
Goedemiddag medebrouwers,

ik ben een recept aan het maken voor een porter met laurierdrop. Ik neem de laurierdorp porter van be+er als referentie. Deze vind ik persoonlijk erg lekker. Heeft iemand van jullie als eens een porter gebrouwen met laurierdrop? Wanneer hebben jullie de laurierdrop toegevoegd? Hebben jullie het van te voren nog ontsmet in kokend water als je het na de hoofdvergisting erbij hebt gedaan? Hoeveel hebben jullie erbij gedaan? Hoe was de schuimstabiliteit (omdat er toch wel wat olie in laurierdrop zit)?

Ik hoor graag jullie ervaringen en tips. Alvast bedankt.

Dit recept is mijn uitgangspunt. Suggesties en tips zijn welkom

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk007
Naam receptlaurier porter
Brouwdatum04-02-2016
BierstijlPorter (Robust)
Volume22,5 l
Begin SG1,065 SG
Berekende kleur (Daniels)85 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)34 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd75 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt
13,50 lWater uit PWN Heemskerk
19,33 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
38 mg/l9 mg/l90 mg/l131 mg/l119 mg/l54 mg/l


Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,03 kgPale Ale moutDingemans7 EBC73,9 %
0,54 kgCara 120Dingemans120 EBC8,0 %
0,41 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC6,0 %
0,29 kgChocolademoutDingemans900 EBC4,2 %
0,23 kgSpecial BDingemans350 EBC3,4 %
0,20 kgAroma 150Dingemans150 EBC3,0 %
0,10 kgZwarte moutDingemans1400 EBC1,5 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 166,0 °C1 min.90 min.2,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
37,4 gE.K. Goldingpellets5,7%60 min.22,5 IBU
13,4 gNorthern Brewerbellen9,7%30 min.9,6 IBU
14,6 gHallertau Hersbrucker  pellets2,5%15 min.1,9 IBU


Overige ingrediėnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
1,00 glaurier drop italiaanskruidstarter
0,50 glaurierbladkruidstarter


Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l starterLondon ESB Ale (1968)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting22,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting22,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting22,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,015 SG
Temp. nagisting0,0 °C
Start lagering09-03-2016
Temp. lagering0,0 °C


Tags: