Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Giststarter slurry invullen in BrouwHulp  (gelezen 322 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Stephan Franken

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Giststarter slurry invullen in BrouwHulp
« Gepost op: 04-11-2018 16:44 u »
Hoi,

Vandaag heb ik voor het eerst een giststarter gebruikt. Ik heb daarvoor een slurry gebruikt welke ik drie weken in een steriel jam potje in de koelkast heb bewaard. 3522 Belgian Ardennes.
Het lijkt goed gelukt. Ik heb een halve liter wort van sg 1.040 gebruikt en 100 ml dikke slurry.

Nu wil ik in BrouwHulp de gegevens invoeren maar bij het tabblad vergisting 'gist toegevoegd als:' is mij iets onduidelijk.  :weetniet:

Wat vul ik in bij 'hoeveelheid ....n'
Ook daarna 'starter stap 1 ...l'

Wie kan me helpen?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.099
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: giststarter slurry invullen in BrouwHulp
« Reactie #1 Gepost op: 04-11-2018 19:52 u »
Die n is eigenlijk ml ingeklonken slurrie (het veld voor de eenheid is te klein, is bij mij ook zo). Je kan daar dus 100 invullen in jou geval.

Die starter stap 1 is 0,5 liter inderdaad.

Offline Stephan Franken

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: giststarter slurry invullen in BrouwHulp
« Reactie #2 Gepost op: 04-11-2018 19:56 u »
Duidelijk. Dank je!

Tags: