Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vergistingstemperatuur La Chouffe gist  (gelezen 199 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Kokkebil

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 656
  • Land: 00
  • Hou van water,mits het langs de brouwer is geweest
Vergistingstemperatuur La Chouffe gist
« Gepost op: 31-10-2018 11:04 u »
Momenteel bezig met mijn zoveelste poging een La Chouffe kloon te brouwen.

Ik ga hiervoor weer de 3522 gist gebruiken.
Wat is de goede vergistingstemperatuur en hoeveel cc slurry adviseren jullie voor 20 liter?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Wildor

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 97
  • Land: nl
  • Bier maakt geduldig
Re: Vergistingstemperatuur
« Reactie #1 Gepost op: 31-10-2018 12:08 u »
https://wyeastlab.com/yeast-strain/belgian-ardennes
~18-24 graden dus

http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Op basis van SG 1.075 / 20 L geeft 191 ml slurry (needed 362 billion yeast cells needed)

Voor exacte getallen moet je je eigen slurry / gist / starter invullen in de calculator.

Tags: