19-01-2019 Forumtreffen Amsterdam

Gestart door Jacques, 26-10-2018 15:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Aanmelden voor het forumtreffen kan tot 18:00 uur op 15 januari 2019. Dit in verband met het doorgeven van het aantal deelnemers aan de lunch bij Poesiat & Kater.



Op zaterdag 19 januari 2019 zal bij brouwerij Poesiat en Kater in Amsterdam een forumtreffen gehouden wordt en mogelijk nog bij een andere brouwerij. Hierover moeten nog afspraken gemaakt worden, maar omdat er veel brouwerijen zijn in Amsterdam zal dat wel lukken. Het idee is om bij Poesiat en Kater gezamenlijk te lunchen onder het genot van een glas bier. Over de prijs van deze maaltijd wordt nog onderhandeld.
Poesiat en Kater is prima bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over een goede keuken.
We bezoeken de brouwerij van 11:30 tot 15:00 uur. Afgesloten is dat de brouwers aanwezig zijn om onze vragen te beantwoorden.

Het foumtreffen is onderdeel van "November experimentenmaand" maar kan ook bezocht worden door leden die niet aan deze wedstrijd deelnemen. Voor meer informatie over deze wedstrijd zie het topic November 2018 - Experimentenwedstrijd voor forumleden.

Door mij zal over een tijdje een Google formulier gemaakt worden voor degenen die deel willen nemen aan het forumtreffen. Op die manier ontstaat er zicht op het aantal leden dat wilt deelnemen. Dat is wel zo fijn voor de keuken van Poesiat en Kater.

Enkele foto's van mijn bezoek een kleine twee weken geleden.















Voor de foto's van Brouwcafé Bruut waar we ook naar toe gaan zie
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,37820.msg578347.html#msg578347


Je aanmelden voor het forumtreffen kan via



Zie hieronder wie zich aangemeld heeft.
Gebruik de schuifbalk of de pijltjes toets rechts om meer antwoorden te zien.


emiel1

Leuk! En voor mij op fietsafstand  :proost:

Jacques

Ik heb deze middag een prijs kunnen afspreken voor de lunch. Het is € 19,50 geworden voor een goede lunch met 3 proefglaasjes bier.

Gaat leuk worden!

Edwin brouwt

Hij staat in de agenda! (3 straten verderop dus lekker dichtbij  :) )

Wolter

Leuk idee. Gaat zo de agenda in.  ;D

Rob.Erto

Leuk idee, ik ga het overleggen met de directie  ;)

ray81

Zou het erg leuk vinden, maar de anderhalf uur reistijd met 3 overstappen houdt me een beetje tegen. Denk er dus nog even over na :-).

Jacques

Citaat van: ray81 op 27-10-2018  09:46 uZou het erg leuk vinden, maar de anderhalf uur reistijd met 3 overstappen houdt me een beetje tegen. Denk er dus nog even over na :-).

Het is de bedoeling dat we nog een andere brouwerij bezoeken. Dat moet nog geregeld worden.
Hierdoor komt de verhouding reistijd en de tijd gezellig met elkaar kletsen over de hobby anders te liggen.

Martijn0172

Lijkt mij leuk! Ik ben er waarschijnlijk bij.

dirk

Citaat van: Jacques op 27-10-2018  11:15 uHet is de bedoeling dat we nog een andere brouwerij bezoeken. Dat moet nog geregeld worden.

Leuk! Ik zou ook graag willen komen maar kom ook van ver. Wanneer wil je die andere brouwerij bezoeken? Na het bezoek van Poesiat? Dan wordt er een strakke strakke planning vereist.

Thamerdal

Na Rotterdam naar Amsterdam. Leuk, en voor mij een thuiswedstrijd. Helaas is de 19e een onmogelijke datum voor mij.  :(

Jacques

Citaat van: dirk op 27-10-2018  23:16 uLeuk! Ik zou ook graag willen komen maar kom ook van ver. Wanneer wil je die andere brouwerij bezoeken? Na het bezoek van Poesiat? Dan wordt er een strakke strakke planning vereist.

In Amsterdam zijn veel brouwerijen en er is een goed openbaarvervoersnetwerk. Gaat goed komen.

Wolter

Ik ga er van uit dat er meer mensen niet gaan komen dan wel. Het is de laatste jaren (niet alleen op dit forum) een soort van trend dat mensen allemaal liever willen laten weten dat ze niet komen en het waarom. Als je niet kunt komen jammer maar helaas. De achterliggende reden vind ik eerlijk gezegd minder belangrijk en is volgens mij ook niet relevant om hier te verkondigen. Ik hoor liever wie er wel komen. 

dirk

Citaat van: Jacques op 27-10-2018  23:44 uIn Amsterdam zijn veel brouwerijen en er is een goed openbaarvervoersnetwerk. Gaat goed komen.

Ik twijfel niet aan het OV in Amsterdam Jacques ! Maar ik moet van ver komen, en daar loopt het OV toch wel wat achter, met name in de latere uurtjes...

Jacques

Citaat van: dirk op 28-10-2018  20:52 uIk twijfel niet aan het OV in Amsterdam Jacques ! Maar ik moet van ver komen, en daar loopt het OV toch wel wat achter, met name in de latere uurtjes...

Als we om 15:00 uur weggaan bij Poesiat en Kater zijn we voor 16:00 uur bij een andere brouwerij. Daar zo'n 2,5 tot 3 uur vertoeven en je bent weer op tijd thuis. Ben je alles bij elkaar 7 uur met elkaar in gesprek in steeds wisselende samenstelling, je hebt twee brouwerijen bezocht, bieren geruild en misschien ook resultaten geproefd van uitgevoerde experimenten.
Het leuke is dat je elkaar in levend lijve ontmoet en dat is toch wel heel anders dan elkaar alleen via het toetsenbord kennen.

dirk

Citaat van: Jacques op 28-10-2018  21:09 uHet leuke is dat je elkaar in levend lijve ontmoet en dat is toch wel heel anders dan elkaar alleen via het toetsenbord kennen.


Ik weet er alles van, op andere fora heb ik dat ook gedaan, zooo leuk. Eigenlijk zou je dat vaker moeten doen, want zo versterk je de community.

CeesM

Citaat van: dirk op 28-10-2018  20:52 uIk twijfel niet aan het OV in Amsterdam Jacques ! Maar ik moet van ver komen, en daar loopt het OV toch wel wat achter, met name in de latere uurtjes...
Ja, en half januari is vaak de tijd van bevroren wissels, ijs aan de bovenleiding, overmatig sneeuw en dat soort dingen. :-\

Martijn0172

Ik ben juist blij dat het januari is! In het voorjaar en zomer heb ik bijna elk weekend wel wat in de planning staan

CeesM

Citaat van: Martijn0172 op 29-10-2018  11:14 uIk ben juist blij dat het januari is! In het voorjaar en zomer heb ik bijna elk weekend wel wat in de planning staan
Je kan je weekenden anders plannen. ;)

emiel1

Citaat van: CeesM op 29-10-2018  10:59 uJa, en half januari is vaak de tijd van bevroren wissels, ijs aan de bovenleiding, overmatig sneeuw en dat soort dingen. :-\
En vergeet de beren op de weg niet!

Peterrr

Nou 100 meter van mijn werk lijkt me leuk  :degroeten:

Zooms

Leuk idee Jacques. En een leuke stad natuurlijk om op brouwerijexcursie te gaan.

Tip: Als het moeilijk is om het thuisfront te overtuigen maak haar dan gek met het idee van shoppen. Dumpen bij de Bijenkorf en zelf verder op pad. Succes voor twee verzekerd...

tdp

Citaat van: Zooms op 29-10-2018  13:31 uLeuk idee Jacques. En een leuke stad natuurlijk om op brouwerijexcursie te gaan.

Tip: Als het moeilijk is om het thuisfront te overtuigen maak haar dan gek met het idee van shoppen. Dumpen bij de Bijenkorf en zelf verder op pad. Succes voor twee verzekerd...

Dat was ook een van de lokkers om mijn vrouw 'mee te krijgen' naar Rotterdam afgelopen keer. "Het is op loopafstand van het Kookpunt."

Martijn0172

Citaat van: CeesM op 29-10-2018  11:22 uJe kan je weekenden anders plannen. ;)

Met een vrouw die om het weekend werkt, twee kleine kinderen, adhd, druk sociaal netwerk en een seizoenplaats op een camping is dat vrij lastig :)

Jacques

Citaat van: CeesM op 29-10-2018  10:59 uJa, en half januari is vaak de tijd van bevroren wissels, ijs aan de bovenleiding, overmatig sneeuw en dat soort dingen. :-\

Het kan koud zijn, maar heel vaak is het dat ook niet...
Volgens het KNMI is de gemiddelde dagtemperatuur op 19 januari 3,3 ºC, minimum 0,6 ºC en maximum 5,9 ºC. Een beetje brouwer kan daar tegen. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.