Feuillien Grand Cru kloonrecept

Gestart door Yarreman, 20-10-2018 21:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Yarreman

Op verzoek onder kloonbrouwsels geplaatst.
De basis van dit recept stond in BrouwHulp als saison d'automne, weet niet van wie die is. Heb het recept licht aangepast. Temperatuurstart 18 graden en met 2 graden per dag verhoogd tot 25 graden (1 graad per dagdeel omhoog). Nagisting ook op 25 graden gedaan in hetzelfde vat. Totaal drie weken.

Eind sg was 1,000. Heb deze met 6 g/l suiker gebotteld. Alcohol% van 9,7%.

Veel brouwplezier!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk014
Naam receptSaison d'Automne
Brouwdatum27-05-2018
BierstijlSaison (Sterke)
Volume22,8
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement82,9 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
18,00 lWater uit Doetinchem
1,10 gCaCl2
1,70 gCaSO4
1,60 mlMelkzuur
13,50 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
105 mg/l8 mg/l12 mg/l20 mg/l35 mg/l69 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,479 kgPilsmoutDingemans3 EBC85,6 %
0,202 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC3,2 %
0,193 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %
0,133 kgCara 120Dingemans120 EBC2,1 %
0,396 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC6,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.40 min.3,0 l/kg
72,0 °C15 min.20 min.3,0 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
70,0 gStyrian Goldingsbellen3,7%60 min.34,0 IBU
14,9 gSaazpellets3,5%20 min.2,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,2 l starterFrench Saison (3711)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad73,0%
Start nagisting05-06-2018
Temp. nagisting25,0 °C
Start lagering15-06-2018
Temp. lagering7,0 °C


Raymond W

Kan ik dit 1 op 1 overnemen en dan in BrouwHulp invoeren?

Andert

Citaat van: Yarreman op 20-10-2018  21:52 uOp verzoek onder kloonbrouwsels geplaatst.
De basis van dit recept stond in BrouwHulp als saison d'automne, weet niet van wie die is. Heb het recept licht aangepast. Temperatuurstart 18 graden en met 2 graden per dag verhoogd tot 25 graden (1 graad per dagdeel omhoog). Nagisting ook op 25 graden gedaan in hetzelfde vat. Totaal drie weken.

Eind sg was 1,000. Heb deze met 6 g/l suiker gebotteld. Alcohol% van 9,7%.

Veel brouwplezier!

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk014
Naam receptSaison d'Automne
Brouwdatum27-05-2018
BierstijlSaison (Sterke)
Volume22,8
Begin SG1,072 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Rager)36 IBU
Brouwzaalrendement82,9 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
18,00 lWater uit Doetinchem
1,10 gCaCl2
1,70 gCaSO4
1,60 mlMelkzuur
13,50 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
105 mg/l8 mg/l12 mg/l20 mg/l35 mg/l69 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,479 kgPilsmoutDingemans3 EBC85,6 %
0,202 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC3,2 %
0,193 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %
0,133 kgCara 120Dingemans120 EBC2,1 %
0,396 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC6,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
62,0 °C1 min.40 min.3,0 l/kg
72,0 °C15 min.20 min.3,0 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
70,0 gStyrian Goldingsbellen3,7%60 min.34,0 IBU
14,9 gSaazpellets3,5%20 min.2,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,2 l starterFrench Saison (3711)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting25,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad73,0%
Start nagisting05-06-2018
Temp. nagisting25,0 °C
Start lagering15-06-2018
Temp. lagering7,0 °C

Mag ik vragen hoe deze smaakte ten opzichte van het origineel? Overeenkomsten, verschillen?

Ik ga er vanuit dat het niet een perfecte kloon is?

Esterenbrouw

Waarom geef je nou de titel van dit topic de naam van een blonde en gebruik je
het recept van een saison?
Heeft dan toch ook niks met een kloonrecept te maken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.