Kerstbier

Gestart door Arie TB, 13-10-2018 22:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arie TB

Beste allemaal,

Omdat het seizoen er weer aan komt, zat ik na te denken over een goed kerstbier. De basis hiervan wordt een barley wine/quadrupel met een 80-10-10% ratio van respectievelijk pils-, aromatic- en caramout en een SG van 1088. Dit geeft hopelijk een mooi smaakpalet om op voort te borduren. Alleen de vraag is, waarmee? Aangezien ik niet zo veel ervaring heb met adjuncten en het toevoegen van fruit of kruiden, ben ik benieuwd naar jullie meningen en adviezen. Alvast bedankt!

BrouwMark

Als je het aandurft, bottelen met een kruidenlikeur die je er bij vindt passen, bijvoorbeeld Jägermeister of Beerenburg, als (deel van) je bottelsuiker. Het vergt wat proeven, meten en rekenen, maar kan heel erg lekker uitpakken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.