Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 2018 -D2- Weizen dubbel bock  (gelezen 296 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline henkie

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 213
  • Land: nl
  • excuus voor eventuele interventie
BONK 2018 -D2- Weizen dubbel bock
« Gepost op: 09-10-2018 18:02 u »
Hier mijn 2E  plaats recept:

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk042
Naam receptweizen dubble bock
Brouwdatum02-07-2018
BierstijlWeizen(doppel)bock
Volume15,0
Begin SG1,076 SG
Eind SG1,024 SG
Schijnbare vergistingsgraad68,4%
Alcoholgehalte6,8 vol.%
Berekende kleur (Morey)40 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)19 IBU
Brouwzaalrendement75,3 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngredint
18,00 lWater vanonder Terschelling
0,10 gCaCl2
1,50 gCaSO4
4,00 mlMelkzuur
4,49 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
62 mg/l5 mg/l23 mg/l123 mg/l53 mg/l50 mg/l


Vergistbare ingredinten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,73 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC51,7 %
1,20 kgGreenSwan AleDe Swaen7 EBC22,7 %
0,50 kgMunich mdDingemans15 EBC9,5 %
0,43 kgHavermoutSupermarkt4 EBC8,0 %
0,21 kgSpecial BDingemans350 EBC4,0 %
0,20 kgGerste  Melanoidinmoutansegan70 EBC3,8 %
0,02 kgBlackSwaen Barley COLD STEEPDe Swaen1125 EBC0,4 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
kruidnagel42,0 C1 min.15 min.3,4 l/kg
Eiwit53,0 C5 min.15 min.3,4 l/kg
beta63,0 C5 min.30 min.3,4 l/kg
alfa72,0 C1 min.20 min.3,4 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
36,8 gPerlepellets3,5%60 min.18,9 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
14,0 gBavarian Wheat (M20)weizengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting19,0 C
Max. temp. hoofdvergisting22,0 C
Eind temp. hoofdvergisting20,0 C
Eind SG hoofdvergisting1,024 SG
Schijnbare vergistingsgraad68,4%
Start nagisting20-07-2018
Temp. nagisting20,0 C
Temp. lagering20,0 C

Commentaar keurmeester:
Tarwe, banaan, alcoholisch, het zit er allemaal in.
Mooi bier.

Recept gebrouwen met een Grainfather. Geen bijzonderheden eigenlijk. De cold steep
toegevoegd omdat ik het nog in de vriezer had liggen en wat kleur nodig had.
Bleek een goeie gok.

Super blij met deze uitslag.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BONK 2018 -D2- Weizen dubbel bock
« Reactie #1 Gepost op: 09-10-2018 22:11 u »
Gefeliciteerd en bedankt voor het plaatsen van het recept. je doet er veel hobbybrouwers een groot plezier mee.

Offline Wolter

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.014
  • Land: nl
  • Als het bier gesmurft is... smurfen we het bier..
    • Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai
Re: BONK 2018 -D2- Weizen dubbel bock
« Reactie #2 Gepost op: 09-10-2018 23:46 u »
Nog gefeliciteerd.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: BONK 2018 -D2- Weizen dubbel bock
« Reactie #3 Gepost op: 10-10-2018 08:30 u »
Proficiat!

Tags: