BONK 2018 - D3 - Bockbier

Gestart door verriet, 08-10-2018 11:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

verriet

Het recept voor mijn brons-winnende Bockbier.   Als basis had ik mijn recept van vorig jaar genomen en dat aangepast op basis van het jury-commentaar. Leuk om te merken dat dat positief uitpakte! Ik had hem gebrouwen in februari dus de paar flesjes die ik voor Bonk had gereserveerd hebben lekker lang mogen rijpen (de rest was in april al op).

Recept voor 23 liter:

Weyerman Vienna 2,5 kg
Swaen Munnich Dark 2,5 kg
Weyerman CaraAmber 1,3 kg
Black Swaen Roasted Barley 0,07 kg

Pre boil hop
Magnum 20 gram (2 jaar oud dus gerekend met 60% van het op de verpakking vermelde alfa percentage).

Flame out
Saaz pellets 35 gram

White Labs German Bock Lager gist

Water
Chloride/Sulfaat verhouding 5:8

Inmaischen op 3,4 L/Kg

Vergisting
14 dagen op 12 Graden C
5 dagen op 15 graden C
2 dagen Cold crash op 2 graden C
Lageren
5 weken op 4 graden C

StartSG 1,068
Eind SG 1,017
SVG 75%
IBU 26
Vol Alc. 6,9%
68 Kcal/100ml

Wolter

Nogmaals gefeliciteerd Theo. Dank voor het delen van dit recept.

Jacques

Gefeliciteerd. En ook ik dank je voor het delen van het recept.

Adbrouwt

Proficiat Theo en bedankt dat ik door jou op het podium mocht staan  :nut:

Davester

Mooi recept Theo, gefeliciteerd nog met de prijs, ik ga hem zeker een keer proberen.

Eriks

Vraagje.. Wat was je maischschema? Ik mis hem in het recept

Arthur B

Citaat van: Eriks op 04-06-2020  19:58 uVraagje.. Wat was je maischschema? Ik mis hem in het recept

Ik heb het even bij Theo nagevraagd, bij deze:

52 graden inmaischen en direct door verwarmen naar volgende stap
62 graden - 20 minuten
73 graden - 40 minuten
78 graden - 5 minuten

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.