Recepten > Bewezen recepten

BONK 2018 - D3 - Bockbier

(1/1)

verriet:
Het recept voor mijn brons-winnende Bockbier.   Als basis had ik mijn recept van vorig jaar genomen en dat aangepast op basis van het jury-commentaar. Leuk om te merken dat dat positief uitpakte! Ik had hem gebrouwen in februari dus de paar flesjes die ik voor Bonk had gereserveerd hebben lekker lang mogen rijpen (de rest was in april al op).

Recept voor 23 liter:

Weyerman Vienna 2,5 kg
Swaen Munnich Dark 2,5 kg
Weyerman CaraAmber 1,3 kg
Black Swaen Roasted Barley 0,07 kg

Pre boil hop
Magnum 20 gram (2 jaar oud dus gerekend met 60% van het op de verpakking vermelde alfa percentage).

Flame out
Saaz pellets 35 gram

White Labs German Bock Lager gist

Water
Chloride/Sulfaat verhouding 5:8

Inmaischen op 3,4 L/Kg

Vergisting
14 dagen op 12 Graden C
5 dagen op 15 graden C
2 dagen Cold crash op 2 graden C
Lageren
5 weken op 4 graden C

StartSG 1,068
Eind SG 1,017
SVG 75%
IBU 26
Vol Alc. 6,9%
68 Kcal/100ml

Wolter:
Nogmaals gefeliciteerd Theo. Dank voor het delen van dit recept.

Jacques:
Gefeliciteerd. En ook ik dank je voor het delen van het recept.

Adbrouwt:
Proficiat Theo en bedankt dat ik door jou op het podium mocht staan  :nut:

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie