Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 2018 - C3 - Weizenbock  (gelezen 382 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 926
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
BONK 2018 - C3 - Weizenbock
« Gepost op: 07-10-2018 20:59 u »
Derde plaats in de C klasse, ondanks dat ik getwijfeld heb om hem in de V-klasse in te sturen, vanwege te hoge bitterheid.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk2018-059
Naam receptMijn hoppige weizen BONK18
Brouwdatum04-06-2018
BierstijlWeizen
Volume32,0 l
Begin SG1,059 SG
Eind SG1,009 SG
Schijnbare vergistingsgraad84,7%
Alcoholgehalte6,5 vol.%
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)40 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
30,00 lWater uit Uithoorn PWN
3,40 gGips - CaSO4
11,50 mlMelkzuur
17,85 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
40 mg/l9 mg/l85 mg/l147 mg/l110 mg/l49 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,00 kgWhiteSwaen tarwemoutDe Swaen4 EBC50,0 %
5,00 kgSwaen PilsnerDe Swaen3 EBC50,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust45,0 °C1 min.15 min.3,0 l/kg
Amylaserust67,0 °C15 min.60 min.3,0 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.5 min.3,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
50,0 gHueller Bitterpellets5,7%60 min.28,0 IBU
60,0 gHallertau Mittelfrüh 4,2%bellen4,2%20 min.7,6 IBU
40,0 gHallertau Mittelfrüh 4,2%bellen4,2%5 min.2,5 IBU
30,0 gSmaragdpellets5,0%5 min.2,5 IBU
70,0 gSmaragdpellets5,0%koudhop0,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
20 gramBavarian Wheat (B49)bovengist


Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting20,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting0,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,011 SG
Schijnbare vergistingsgraad81,4%
Temp. nagisting20,0 °C
Start lagering04-07-2018
Temp. lagering10,0 °C



Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Wolter

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.014
  • Land: nl
  • Als het bier gesmurft is... smurfen we het bier..
    • Amsterdamse Brouw Vereniging de Bierkaai
Re: BONK 2018 C3 - Weizenbock
« Reactie #1 Gepost op: 07-10-2018 21:04 u »
Gefeliciteerd! Mooi resultaat en recept.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BONK 2018 C3 - Weizenbock
« Reactie #2 Gepost op: 07-10-2018 23:13 u »
Gefeliciteerd!

En bedankt voor het delen van het recept.

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 735
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: BONK 2018 C3 - Weizenbock
« Reactie #3 Gepost op: 08-10-2018 09:44 u »
Gefeliciteerd met je prestatie! Ik vroeg me wel af, ik ben namelijk niet heel goed met de verschillende bierstijlen, wat dit recept een weizenbock maakt ipv een weizen? Als ik google op de stijl weizenbock is het toevoegen van caramouten gebruikelijk? Lees dit ajb niet als kritiek, maar als leermomentje voor mij  ;D

Offline Thamerdal

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 926
  • Land: nl
  • Zo kan 't ook
    • Thamersch
Re: BONK 2018 C3 - Weizenbock
« Reactie #4 Gepost op: 08-10-2018 10:42 u »
Gefeliciteerd met je prestatie! Ik vroeg me wel af, ik ben namelijk niet heel goed met de verschillende bierstijlen, wat dit recept een weizenbock maakt ipv een weizen? Als ik google op de stijl weizenbock is het toevoegen van caramouten gebruikelijk? Lees dit ajb niet als kritiek, maar als leermomentje voor mij  ;D
Het is qua stijl/recept ook geen Weizenbock  ;D
Zo heb ik een Bockbier ook wel eens als een Dubbel ingestuurd met een goede score.

Tags: