Beta-glucanenrust gemoute haver

Gestart door pim1980, 04-10-2018 16:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

pim1980

Beste brouwers,

Vraagje, passen jullie een beta-glucanenrust op 40 graden toe bij gebruik van gemoute haver? Of is dat alleen raadzaam bij ongemout of vlokken? Kan het via de zoekfunctie niet vinden...

Alvast dank!

Traploper

Heb het zonder problemen tot 20% gebruikt zonder gomstoffenrust.

DoubleW

Haver wordt in vlokken gebruikt en is dan al eerder toegangelijk gemaakt voor zetmeelconversie. Verstijfseling van haver start bij 58 graden en loopt dan door tot 90. Maak maar eens havermout en kijk wat er gebeurt. Haver voeg je toe voor de body en bij speciale receptuur. Gebruik het altijd standaard in mijn bieren en koop het voor 35 ct per 0,5 kg in een supermarkt.

seed7

Content of β- D -glucan in cereal grains
www.vup.sk/en/download.php?start&language=en&bulID=15

Gemiddeld genomen zijn de verschillen in B-glucanase tussen de granen niet zo groot.

Het extra mondgevoel komt niet echt uit een grotere hoeveelheid glucanen maar eerder uit pentosanen.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733521087800620

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.