Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Koudhop filteren  (gelezen 568 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Conus89

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 1
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Koudhop filteren
« Gepost op: 02-10-2018 11:20 u »
Hallo,

Ik ben sinds kort aan het brouwen geslagen. Nu inmiddels bezig met mijn 4e brouwsel. Een red ipa.
Nu heb ik de koudhop toegevoegd en de hop zit er nu een dag of 4 in. Als ik het juist sg bereikt heb kan ik deze mooie ipa op fles zetten. Alleen ben ik bang dat ik de hop ( pallets) mee gevuld krijg in de flessen. Ik brouw met de Fermentasaurus en kan in principe direct vanuit het vat afvullen. Heeft er iemand tips?

Groet Koen

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online emiel1

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 695
  • Land: nl
    • North Brews' facebookpagina
Re: Koudhop filteren
« Reactie #1 Gepost op: 02-10-2018 11:50 u »
Hallo,

Ik ben sinds kort aan het brouwen geslagen. Nu inmiddels bezig met mijn 4e brouwsel. Een red ipa.
Nu heb ik de koudhop toegevoegd en de hop zit er nu een dag of 4 in. Als ik het juist sg bereikt heb kan ik deze mooie ipa op fles zetten. Alleen ben ik bang dat ik de hop ( pallets) mee gevuld krijg in de flessen. Ik brouw met de Fermentasaurus en kan in principe direct vanuit het vat afvullen. Heeft er iemand tips?

Groet Koen
Je pellets zakken normaal gesproken behoorlijk goed uit naar de bodem, dus met je fermentasaurus kun je eerst je hop aftappen en dan heb je bij het bottelen nauwelijks hopdeeltjes over.
Als je je bier helemaal helder wilt hebben kun je ervoor kiezen eerst te cold crashen (temperatuur verlagen naar een graad of 3 en dan een dag of 2 wachten), dan ben je er zeker van dat er geen hopdeeltjes meer in je bier drijven

Tags: