Hierbij het recept van mijn met 88 punten de eerste plaats in klasse C winnende tripel.
Smash Tripel 20 liter.
Mout: 6100 gram pilsmout 3 ebc Dingemans
Suiker: 1000 gram kristalsuiker
Hop: 62 gram Cascade bloemen 6,4 % alfa begin koken
62 gram Cascade bloemen 6,4% alfa laatste 10 minuten koken
Maischwater: 21 liter
Spoelwater: 12 liter
Maischschema: Storten op 68 graden, temperatuur zakt naar 63 graden. 45 minuten op 63 graden en 30 minuten op 73 graden.
Kooktijd: 90 minuten
Gist: 2 zakjes T-58 over het afgekoelde wort gestrooid.
Vergisting: 5 dagen op 21 graden dan overgeheveld naar gistfles voor 14 dagen op 18 graden.
Startsg: 1077
eind SG: 1016
Alcohol: 8,6%
Bitterheid: 49.1 Ibu Tinseth
Kleur: 8.5 Ebc
Gebotteld met 8 gram per liter kristalsuiker
Opmerkingen keurmeester: Alcohol overheerst wat. Moutzoet en hopbitter mooi in balans.
Groeten Marco.