OBBK 2023 - V2 - Baltic Pastry Porter

Gestart door Kapau, 19-09-2023 12:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kapau

Met onderstaande recept ben ik tweede geworden in de Vrije Klasse op het OBBK 2023 met 82 punten.
De smaakstof die ik gebruikt heb was "LorAnn Super Sterke Smaakstof Chocolade Hazelnoot 3,7 ml"

De choco nibs, de smaakstof (2 flesjes) en de vanillesuiker zijn 1 week na begin van de vergisting toegevoegd. Ik weet niet of de smaak van het bier vooral van de mouten/choco nibs komt of ook van de smaakstoffen, het was ieder geval niet heel overheersend. Het drink wel lekker weg als een zoet chocolade/noten bier.

CiteerKinderbueno Porter

Baltic Porter
8.0% / 18.6 °P

Recipe by
Carlo Baijens

All Grain

Hopcat / Brew Monk 30L
71.9% efficiency
Batch Volume: 22 L
Boil Time: 60 min

Mash Water: 24.7 L
Sparge Water: 9.82 L @ 78 °C
Total Water: 34.52 L

Boil Volume: 28.96 L
Pre-Boil Gravity: 1.056

Vitals
Original Gravity: 1.076
Total Gravity: 1.077
Final Gravity: 1.020
IBU (Tinseth): 40
BU/GU: 0.52
Colour: 109 EBC

Mash
Temperature — 65 °C — 60 min
Mash Out — 75 °C — 10 min

Malts (7 kg)
2.85 kg (40.7%) — The Swaen Swaen Ale — Grain — 7.1 EBC
900 g (12.9%) — The Swaen Swaen Munich Dark — Grain — 20 EBC
900 g (12.9%) — Weyermann Vienna Malt — Grain — 5.9 EBC
500 g (7.1%) — Thomas Fawcett Brown — Grain — 200 EBC
500 g (7.1%) — The Swaen GoldSwaen Light — Grain — 15 EBC
500 g (7.1%) — Thomas Fawcett Pale Chocolate — Grain — 600 EBC
500 g (7.1%) — The Swaen PlatinumSwaen Brown Porter — Grain — 425 EBC
350 g (5%) — Weyermann Carafa Special II — Grain — 1100 EBC

Other (814 g)
650 g — Milk Sugar (Lactose) — Sugar — 0 EBC
100 g — Briess Rice Hulls — Adjunct — 0 EBC
64 g — Vanillesuiker — Sugar — 2 EBC — Secondary

Hops (50 g)
20 g (33 IBU) — Jarrylo 16% — Boil — 60 min
30 g (7 IBU) — Celeia 4.5% — Boil — 15 min

Miscs
0.5 g — Epsom Salt (MgSO4) — Mash
0.4 g — Gypsum (CaSO4) — Mash
2 items — Choco/Hazelnoot Smaakstof — Secondary
20 g — Chocolate Nibs — Secondary

Yeast
2 pkg — Fermentis W-34/70 Saflager Lager 83%

Fermentation
Primary — 15 °C — 18 days
Primary — 20 °C — 3 days

Carbonation: 2.4 CO2-vol
Water Profile

Ca2+
 38
Mg2+
 13
Na+
 106
Cl-
 124
SO42-
 101
HCO3-
 150

Fractus

Gefeliciteerd en bedankt voor het delen van je recept! Kan ik dit interpreteren als een soort Nutella®-porter?

Kapau

Citaat van: Fractus op 19-09-2023  14:50 uGefeliciteerd en bedankt voor het delen van je recept! Kan ik dit interpreteren als een soort Nutella®-porter?

Ja dat was wel een beetje de uitgang :)

Wolter

Mooie prestatie en mooi recept!
Gefeliciteerd en bedankt voor het delen.

Jacques

Gefeliciteerd en bedankt voor het delen van het recept.

Eriks

Gefeliciteerd!! Lijkt me een bijzonder, maar ook een lekker biertje :beersmiley:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.