Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2018 A2 Durtmunder Export  (gelezen 550 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Orangeloo

  • Bier & wijngilde Ambrasserie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.427
  • Land: nl
  • De Geuze is het LIVE concert van de bieren.
    • Hobby Brouwerij Orangeloo
OBBK 2018 A2 Durtmunder Export
« Gepost op: 16-09-2018 09:37 u »
Gisteren was het weer zover... Het OBBK.
Altijd leuk en gezellig. Lekkere bieren en leuke mensen ontmoet.
En dan ook nog 2 maal een 2de prijs  :elifant: :hoera: :dansen:
1 maal in de A klasse met een Dortmunder Export.
Het recept is gewoon afkomstig uit de bijbel (verander water in bier blz 242)
Ik had een keer geen inspiratie, en dat type bier had in nog nooit gebrouwen.
Dus dan is dat boek een mooie inspiratiebron.

Keurmeester: Goed in balans en complex. Mooi voorbeeld van een Dort
Visuele aspecten:Prima presentatie
Geur: DMS waarneembaar, mooie geur en goed in balans
Basissmaak: Iets te zoet de rest is goed
Smaak: mooie smaak goed in balans iets te zoet
Nasmaak: iets te zoet, verder goed

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptOrange Dortmunder export
Kenmerknr 144 18/03
Brouwdatum1-4-2018
BiertypeDortmunder Export (D)
Aantal liters15
Gewenst begin SG1056 (6,1 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement73,8%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal benodigd brouwwater28,6 liter
Maischdikte3,5 l/kg
Maischwater15,2 liter
Spoelwater13,3 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur16 EBC (Dan A. Morey)
Berekende bitterheid29 EBU (Glenn Tinseth)


Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Palemout (TS)68,4 %2,979 kg7 EBC
Munchener Light (TS)30,4 %1,324 kg13 EBC
Melanoidine mout (WM)1,2 %0,052 kg70 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Magnum eigen teelt8,0 %25 gr90 minuten30 EBU
Hallertau Mittelfrüh2,1 %10 gr5 minuten1 EBU


Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortFermentis Saflager W-34/70
Gist toegevoegd alsInhoud verpakking


Maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
162°C30 minuten3,5 l/kg
272°C30 minuten3,5 l/kg
378°C5 minuten3,5 l/kg





Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.415
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2018 A2 Durtmunder Export
« Reactie #1 Gepost op: 16-09-2018 22:09 u »
Bedankt voor het plaatsen van het recept Angelo.


Een trotse winnaar

Offline Sjoerd

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 227
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2018 A2 Durtmunder Export
« Reactie #2 Gepost op: 17-09-2018 08:48 u »
Gefeliciteerd Angelo, 2x tweede in 1 wedstrijd is wel heel bijzonder!

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.485
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: OBBK 2018 A2 Durtmunder Export
« Reactie #3 Gepost op: 17-09-2018 09:35 u »
Gefeliciteerd Angelo, mooie prestatie kerel!

Tags: