Algemeen > Boekbesprekingen

Jacques Bertens - Bierbrouwen voor Dummies

(1/21) > >>

Rob.Erto:
var bol_pml={"id":"bol_1537125628255","baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000091493934&","site_id":"691","Target":true,"rating":true,"price":true,"link_name":"JacBoek","link_subid":"","image_size":true,"image_position":"left","width":"250","cols":"1","background_color":"#FFF990","text_color":"#8F1700","link_color":"#0000FF","border_color":"#FFF990","letter_type":"verdana","letter_size":"11"};


Jacques Bertens
Bierbrouwen voor Dummies
1e druk
2018
BBNC uitgevers bv, Amersfoort
ISBN 9789045355542
215 pagina's
€ 14,99

In Bierbrouwen voor Dummies leer je de eerste stappen van het bierbrouwen. Eerst lees je hoe je kunt brouwen met een bierkit. Daarna kun je naar het echte werk: brouwen met mout. Je krijgt uitleg over de grondstoffen en de apparatuur waarmee bier wordt gebrouwen en je leest alles wat je moet weten over het brouwproces. Natuurlijk zijn er ook recepten voor je eerste brouwsels met mout. En mocht het even mis zijn gegaan, dan word je met duidelijke instructies weer op de goede weg gezet!

Goed
- leest lekker weg, positief opbouwende toon
- geschreven in de Dummies stijl
- brouwproces wordt goed en makkelijk uitgelegd
- vaak worden er meerdere mogelijkheden besproken, de lezer heeft wat te kiezen
- verwijzingen naar uitgebreide informatie op internet (oa Hobbybrouwen forum)
- ook nuttig voor de meer ervaren brouwers
- achtergrond over de 4 bestandsdelen van bier en de effecten op het eindresultaat worden helder en toegankelijk beschreven
- een aantal hoofdstukken hebben mijn aandacht, hoofdstuk 11 (anders smaakmakers), hoofdstuk 15 (helderheid en schuim) en hoofdstuk 17 (smaakafwijkingen en remedies)

Minder goed
- te snel uit

Het boek is met name bedoeld voor beginners, maar ook meer ervaren brouwers zullen er vast nog nuttige informatie uit halen.

Eindcijfer boek: 8

Ik heb het boek niet gekocht maar bij de lokale bibliotheek geleend. Zodra ik op het forum las dat dit boek uit was heb ik een aanschafsuggestie gedaan en binnen een paar dagen kon ik het ophalen. Deze dummie heeft het met veel plezier gelezen en flink wat geleerd.

remon de boer:
Zeker een aanrader voor de beginnende brouwer. Aangezien ik een echte beginneling ben en niet heel veel weet/wist over het bierbrouwen heeft dit boek me veel geleerd.

Hai:

--- Citaat van: remon de boer op 16-09-2018  08:54 u ---Zeker een aanrader voor de beginnende brouwer. Aangezien ik een echte beginneling ben en niet heel veel weet/wist over het bierbrouwen heeft dit boek me veel geleerd.

--- Einde van citaat ---
Ook voor de ervaren brouwer, weer even de puntjes op de i.

DoubleW:
Heb al veel boeken over het brouwen van bier, waaronder zeer moeilijk te lezen technische samenvattingen maar ook makkelijke praktisch beschrijvend zoals brouwen van James Morton.
Omdat Jacques Bertens meerdere malen verwees naar het net uitgekomen boekje “Bierbrouwen voor dummies” heb ik het bij de boekhandel Scheltema eerst bekeken en daarna gelijk gekocht.

Het is duidelijk en overzichtelijk geschreven en ingedeeld. Ben een ervaren brouwer maar er stonden onderwerpen in waar ik veel van heb geleerd. Zowel voor beginners als gevorderden is dit boekje aan te raden. Afsluitend staan er richtlijn recepten in die goed na te brouwen zijn.

Voor elke brouwer is dit boekje een noodzakelijk iets om als naslagwerk aan te schaffen en te blijven gebruiken.
Dus mijn advies is koop dit boekje!

Totaal beoordeling 9
Te koop bij betere boekhandel of online.

Jacques:
Dank jullie voor de positieve reacties.

Vandaag was de presentatie van het boek bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Er was best veel belangstelling. Niet in het minst doordat er ook bier te proeven was. Mijn laatste bier dat ik gebotteld heb een Spelt NEIPA Gose en bieren van bierhandel De Bierbrigadier in Tilburg.
De presentatie die ik gegeven heb ging over de inhoud van het boek Bierbrouwen voor dummies. In het boek is ook het een ander te vinden voor de gevorderde brouwer.


Uitgever Robin Meeuwisse was speciaal voor de presentatie uit Amsterdam gekomen.De eerste toehoorders.


De introductie vanuit de boekhandel.Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie