Het toevoegen van gist als er geen vergistbare suikers meer aanwezig zijn heeft weinig nut!
Het bier is zoet en plat, zonder koolzuur, heb inderdaad bottelsuiker toegevoegd dus er is nog suiker aanwezig.
Maar die zijn er juist wel, mag aannemen dat Joenedu bottelsuiker heeft toegevoegd bij het bottelen.
En aangezien er geen koolzuur is zijn deze nog niet vergist.
Gewoon bij een paar flessen uitproberen.
Ik voeg bij zwaardere bieren standaard bottelgist toe.
Hoe voeg je bottelgist toe? Dat is denk ik iets makkelijker te doen als je nog moet bottelen (beetje gist erbij in het vat, roeren en bottelen neem ik aan). Ik heb een zakje F2, maar dat schijnt voor 'honderden liters' bier te zijn. Maar als je gaat hydrateren ga je weer verdunnen... twijfel nog erg.
Ik heb er wat korrels champagnegist in gedaan, dat heeft een heel klein beetje iets geholpen...
Ik heb je foto gezien inderdaad, dat is al beter dan bij mij. Nu erg zoet en een hele stoot alcohol, niet echt lekker. Ben trouwens wel benieuwd of een beetje koolzuur wel helpt voor de smaak, maar denk het wel.