Hoe fruit toevoegen aan het bier?

Gestart door Peter R, 10-09-2018 21:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Peter R

Medebrouwers,

Ruim een week geleden hebben we een Imperial Ipa gebrouwen met habanero peper.
De hoofdvergisting is morgen klaar, daarna overhevelen naar een nieuw schoon vat.
Nu willen we er 2 kilo mango (op 15 liter) aan toevoegen.

De mango is ingevroren (onbehandeld) en die willen we gaan vacumeren en daarna verwarmen om dit soort van te pasteuriseren.
Dit alles uiteraard om besmetting te voorkomen.

Is dit een beproefde manier? Nog tips?

Hoor het graag, Peter.  ;D

Peter R

Inmiddels de mango toegevoegd, heb elders op het forum begrepen dat het toevoegen van 2 kg mango op 15 liter bier nagenoeg geen invloed heeft op het uiteindelijke alcoholpercentage. Ben er nog niet helemaal uit op welke temperatuur we de nagisting doen. waarschijnlijk 4 weken op 21 graden.
Hoop dat de mango wat smaak afgeeft in het eindresultaat.

tdp

Ben wel benieuwd in ieder geval, ben wel fan van mango namelijk!

EsthervdV

Hoe heb je de mango uiteindelijk toegevoegd? Heb je m nog gevacumeerd en verwarmd?

Traploper

En hoe en hoeveel habanero heb je toegevoegd? Ik heb een keer 12 liter pale ale gedrooghabanerood (vreemd dat mijn spellingcorrectie dat woord niet kent) met 1 fijngesneden verse peper. Die was bijna ondrinkbaar, zo scherp.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.