Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen: Mark Vermeer  (gelezen 375 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MarkusFTW

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: 00
  • Cheers!
Even voorstellen: Mark Vermeer
« Gepost op: 10-09-2018 20:47 u »
Hallo forummers,

Ik wil vanaf nu wat actief worden op dit forum, dus het leek mij handig om mij even voor te stellen.

Ik ben Mark, 30 jaar uit Nijmegen. Ik ben zelf een biotechnoloog, dus heb altijd fascinatie gehad voor micro-organismen en gefermenteerd producten (bier in het bijzonder).  Begin dit jaar heb ik een Brewferm starters kit extra compleet gekocht bij van der Kooy in Jubbega. Dit is met een 25 liter emmer.

Inmiddels heb ik, met goede tips van het forum waar ik tot nu toe anoniem mee las, mijn eerste biertje zojuist gebotteled. Ik ben wel rustig begonnen met een Brewferm IPA blik, dit was ook verstandig want de routine is er nog niet ;). Eind dit jaar wil ik proberen 'echt te brouwen', ik ben zelf een fan van craft beer met speciale hop soorten, dit lijkt mij superleuk om te proberen. Ook met typen gist spelen lijkt mij een mooie uitdaging. Als het zover is, zal ik zeker om jullie hulp vragen.

Cheers!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline joenedu

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 382
  • Land: nl
  • In hops we trust
Re: Even voorstellen: Mark Vermeer
« Reactie #1 Gepost op: 10-09-2018 21:09 u »
Welkom!
Gaaf, met gisten spelen, aangezien dat steeds meer als het belangrijkste onderdeel van brouwen gezien wordt... tof! Succes!  :brouwen:

Offline MarkusFTW

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: 00
  • Cheers!
Re: Even voorstellen: Mark Vermeer
« Reactie #2 Gepost op: 10-09-2018 21:22 u »
Dankje! Een collega van mij heeft een recept bieren gebrouwen met Cyberlindnera fabianii en Pichia kudriavzevii in co-cultivatie met standaard saccharomyces. Dit bier kreeg een unieke fruitigheid. Daarnaast ben ik ook fan van de straffe hendrik wild met brettanomyces. Wie weet wat er allemaal mogelijk is :).

Offline joenedu

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 382
  • Land: nl
  • In hops we trust
Re: Even voorstellen: Mark Vermeer
« Reactie #3 Gepost op: 10-09-2018 21:41 u »
Volgens mij zijn de mogelijkheden eindeloos! Enige probleem is dat het zou kunnen mislukken, maar dan laat je het weer maanden staan en dan wordt het een 'zuur bier'. Tof hoor!

Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 723
  • Land: nl
Re: Even voorstellen: Mark Vermeer
« Reactie #4 Gepost op: 10-09-2018 21:50 u »
Welkom! Inderdaad de mogelijkheden zijn eindeloos...dat is het leuke aan deze hobby. Niet alleen met gist maar ook de hop de mout.
Succes met  :brouwen:

Tags: