Hallo allemaal,
Mijn naam is Arie en ik ben 19 jaar. Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met het zelf brouwen van bier, maar ik hoop in de toekomst ook bredere activiteiten op het gebied van alcoholproductie te ondernemen, dat wil zeggen wijn en sterkere dranken te gaan maken. In het dagelijks leven studeer ik Archeologie. Ik ben bij dit forum gekomen door veel te zoeken over het brouwen van een goed bier op Google, en ik vond hier zo veel nuttige informatie en kennis dat ik besloten heb om zelf ook lid te worden en naar ik hoop veel te leren van ervaren mensen. Thuis brouw ik in de keuken met een grote pan (inhoud 30 liter), plastic filterkuip met spiraal en een plastic gistingsvat. Daarbij komt natuurlijk nog de standaarduitrusting zoals een moutmolen, afvulpijpje en kroonkurkapparaat. Tot nu toe heb ik dat slechts vier keer gedaan, omdat ik niet de tijd heb om elke twee weken een batch te maken, jammer genoeg. Ik hoop echter ook snel te beginnen met het ontwerpen van recepten, omdat ik het brouwen van vooraf samengestelde pakketten nog wel nuttig, maar minder uitdagend vind worden.
Groeten,
Arie