Overige > Peilingen

"CommerciŽle" brouwerij

(1/11) > >>

MikeG:
De vraag komt voort uit een idee waarbij er meerdere thuisbrouwers gezamenlijk bier kunnen produceren. Te denken valt aan een stichting of vereniging in het leven te roepen welke in een centraal gelegen locatie de brouwerij beheert. Het zal dan niet om grote batches gaan maar kleine batches van maximaal 50-100 liter welke voor bijvoorbeeld locale braderieŽn gebruikt kunnen worden. Of voor een lokale (sport)vereniging. Het zal dus absoluut geen commerciŽle insteek hebben anders dan het registreren als commerciŽle brouwerij om aan de wetgeving te kunnen voldoen. Wel is een vereiste dat een ieder zich naar beste kunnen zal inzetten. Om een voorbeeld te geven; Ik kan de fiscale zaken oppakken gezien mijn achtergrond en de aangiftes voor de stichting/vereniging kunnen verzorgen. Zo zullen er anderen zijn die het onderhoud voor hun rekening kunnen nemen en of de inkopen kunnen verzorgen. Brouwen van een "commercieel bier" zal bijvoorbeeld op reservering geschieden waarna de "gastbrouwer zijn of haar bier in het lokaal kan brouwen (eventueel met eigen ketels) Uiteraard allemaal zonder financiŽle winst oogmerk maar wel met het idee dat we er allemaal iets van opsteken qua ervaring en iets meer kunnen doen met de bieren die we maken zonder dat je na hoeft te denken of je wel legaal bezig bent.
Hiermee houd je de kosten laag en eea goed beheersbaar en kan je zonder problemen jouw biertjes aan andere laten proeven. Let wel het gaat dus om kleine batches en niet om hectoliters want dat kan al bij de huurbrouwerijen.

Is een eerste idee en ben benieuwd naar jullie mening!

CeesM:
Leg dat plan maar eerst aan de Belastingdienst en Douane uit. Daarna kunnen we kijken of het zin heeft de poll in te vullen. ;)

seed7:
Moet de kleine hobbybrouwer dan ondernemer worden met btw kvk geneuzel etc? Of kan die dan 'zomaar' verkopen of loopt dat ook via de brouwerij?

Ingo

MikeG:

--- Citaat van: CeesM op 14-08-2018  19:50 u ---Leg dat plan maar eerst aan de Belastingdienst en Douane uit. Daarna kunnen we kijken of het zin heeft de poll in te vullen. ;)

--- Einde van citaat ---

De belastingdienst/Douane zal het een worst zijn zolang jij maar aan jouw verplichtingen voldoet. De entiteit is niet van belang. Verenigingen hebben ook tapvergunningen en commerciŽle activiteiten om hun kas te voorzien van inkomsten.

MikeG:

--- Citaat van: seed7 op 14-08-2018  20:45 u ---Moet de kleine hobbybrouwer dan ondernemer worden met btw kvk geneuzel etc? Of kan die dan 'zomaar' verkopen of loopt dat ook via de brouwerij?

Ingo

--- Einde van citaat ---

Wanneer jij zelf zal verkopen zal je een btw nummer moeten aanvragen en aangifte moeten dien. Wanneer je via de vereniging verkoopt (op naam van de vereniging) dan zal de vereniging de btw moeten afdragen. De vereniging zal al een kvk inschrijving en btw nummer hebben. Enne de fijne invulling is er nog lang niet. De poll is er om te kijken of er Łberhaupt interesse is en dat dan verder uit te zoeken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie