Team,
Afgelopen maandag was het zover: mijn eerste bier dat ontplofte. Het zat in een 0.5 liter
Bosch bierflesje.
InfoEr is kans dat het bier nog niet helemaal was uitgegist toen ik met de lagering begon.
Flesjes na het bottelen met ong. 6 gram suiker in de garage opgeslagen (23 graden)
Wat heb ik nu gedaan?- Een flesje van ongeveer 22 graden opengemaakt (flink spuiten) en een SG meting gedaan: 1014 (voor bottelen was deze 1024)
Aangezien de flesjes bij een vriend staan die veel weg is kan ik er niet zo makkelijk bij. Om niet te veel troep te maken zoek ik naar de beste vervolgactie.
Wat kan ik nu het beste doen?#0 - Vandaag alle 48 flesjes opdrinken
#1 - Alle flesjes in de koelkast zetten (ong. 8-10 graden)
#2 - Alle flesjes in de kruipruimte zetten (ong. 14-15 graden)
#3 - Bij alle flesjes heel voorzichtig de kroonkurk iets losmaken zodat koolzuur kan ontsnappen, daarna met kroonkurk apparaat weer aandrukken
#4 - ? betere suggesties?
Alvast bedankt!
DJ