Ik brouw nu, pak ‘m beet, twee jaar. Ik ben begonnen met moutpakketten (tripels, quadrupels). Redelijk snel ben ik mijn eigen recepten gaan maken. Ik heb kloonbieren gemaakt (De Koninick) maar eigenlijk vind ik veel van die bieren onnodig complex. Op HomeBrewTalk maakte ik kennis met SMaSH. Ik dacht dat dat heel wat voorstelde, maar ik leerde hoe eenvoudig het is: Single Malt and Single Hop. Sindsdien heb ik twee batches SMaSH gemaakt. Ok, één of twee zwaluwen maken nog geen zomer, maar ik ben verkocht. Wat leer je hier veel van: je leert een hop kennen, je proeft verschil tussen pilsmout en pale mout. Lekker bier, goedkope ingredienten. Top!
Ok: je krijgt er geen Stouts, Porters, Barleywines mee, maar voor 7 van de 10 keer te brouwen. Ik ga voor SMaSH. Ik zou dit als nog beginnende brouwer willen aanraden aan andere beginners.
Hoe denken jullie hierover?