Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Kersenbier  (gelezen 422 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bennie Beunhaas

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 35
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Kersenbier
« Gepost op: 06-07-2018 23:04 u »
Allen,

Bij mijn ouders heb ik 7 kg zoete kersen kunnen plukken, deze liggen inmiddels 2 weken in de vriezer (enkel afgespoeld onder de kraan). SG 1.058 gemeten met de refractometer. 
Morgen ga ik het basisbier brouwen, na de hoofdvergisting hevel ik het jongbier op de ontdooide kersen en zet ik dit vat voor minimaal 3-6 maand weg.

Bij deze het recept. Bij het samenstellen had ik 2 doelen: de restjes opmaken, en een zoet, schuimrijk basisbier ter compensatie van de verdunning door de kersen/wilde gisten (sommige kersen zijn met zichtbare schimmel de vriezer ingegaan, dus er zitten zeker weten vreemde gisten op). ;D

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk12
Naam receptKersenbier
Brouwdatum06-07-2018
BierstijlKersenbier
Volume21,5 l
Begin SG1,055 SG
Berekende kleur (Morey)17 EBC
Berekende bitterheid (Rager)15 IBU
Brouwzaalrendement80,0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
20,00 lGroenlo water
2,0 gCaCl2
1,50 mlMelkzuur
9,04 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
66 mg/l8 mg/l68 mg/l8 mg/l58 mg/l72 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,00 kgPale Ale moutDingemans7 EBC40,2 %
1,50 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC30,2 %
1,00 kgMŁnchenermoutDingemans15 EBC20,1 %
0,42 kgGoldSwaen RedDe Swaen50 EBC8,5 %
0,05 kgAroma 50Dingemans50 EBC1,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
1 stap69,0 įC2 min.60 min.4,0 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
7,8 gGalenapellets12,5%60 min.15,0 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
23,0 gSafBrew Specialty Ale (T-58)bovengist


Graag jullie op/aanmerkingen.

Tags: