Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Input voor een grisette  (gelezen 278 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Martijn0172

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 674
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Input voor een grisette
« Gepost op: 02-07-2018 09:10 u »
Met de nieuwe hype van alcoholoos en alcoholarm bier lijkt een oud bier type weer opnieuw in te treden, namelijk de Grisette. Zowel Jopen als Oeidipus hebben er 1 van.

Nu vind ik ze goed te drinken zo op een warme zondagmiddag en dacht laat ik het zelf eens maken. Ik begrijp dat het een "sesion saison" is met 2-4% alcohol. Oeidipus brouwt het met meerdere graansoorten (tarwe, haver, rogge en spelt) en Jopen heeft het over hop met "aardse tonen".

Iemand dit soort wel eens gebrouwen? Via de zoekfunctie kom ik op 1 recept terecht.

Ik denk aan pilsmout, roggemout, tarwemout, havervlokken en mogelijk ook speltvlokker. In combinatie met de Mangrove Jack's French saision. IdeeŽn voor de hop? Neem aan vooral hopsoorten welke in BelgiŽ gekweekt worden.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline jaapz

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 353
  • Land: nl
  • Brouwerij Vlugge Japie
Re: Input voor een grisette
« Reactie #1 Gepost op: 02-07-2018 10:44 u »
Misschien in plaats van havervlokken, gemoute haver? Heb dit biertype zelf nog nooit gebrouwen maar ik heb laatst wel een 3% ordinary bitter gebrouwen met 50% havervlokken en die heeft echt een fikse body. Zou je niet verwachten met zo weinig mout. Roggemout schijnt hetzelfde mondgevoel "verdikkende" effect te hebben, al heb ik zelf nog nooit met rogge gebrouwen.

Offline Koen S

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 414
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Input voor een grisette
« Reactie #2 Gepost op: 02-07-2018 10:46 u »
Met de nieuwe hype van alcoholoos en alcoholarm bier lijkt een oud bier type weer opnieuw in te treden, namelijk de Grisette. Zowel Jopen als Oeidipus hebben er 1 van.

Nu vind ik ze goed te drinken zo op een warme zondagmiddag en dacht laat ik het zelf eens maken. Ik begrijp dat het een "sesion saison" is met 2-4% alcohol. Oeidipus brouwt het met meerdere graansoorten (tarwe, haver, rogge en spelt) en Jopen heeft het over hop met "aardse tonen".

Iemand dit soort wel eens gebrouwen? Via de zoekfunctie kom ik op 1 recept terecht.

Ik denk aan pilsmout, roggemout, tarwemout, havervlokken en mogelijk ook speltvlokker. In combinatie met de Mangrove Jack's French saision. IdeeŽn voor de hop? Neem aan vooral hopsoorten welke in BelgiŽ gekweekt worden.
Aardse Europese hopsoorten: Spalter select, Tettnanger, EK Golding, Fuggles, Hallertau...

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.169
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Input voor een grisette
« Reactie #3 Gepost op: 02-07-2018 11:19 u »
De Amerikaan Dave Janssen heeft er nog al wat onderzoek naar gedaan
Een podcast:
http://heritageradionetwork.org/podcast/great-grisettes-with-dave-janssen/
en z'n blog:
http://www.horscategoriebrewing.com/

Ingo

Tags: