Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vraag nav prijswinnend witbier  (gelezen 384 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline tieskewieske

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 14
  • Land: nl
  • Setting the first steps into a world of brewing
Vraag nav prijswinnend witbier
« Gepost op: 30-06-2018 22:45 u »
Met onderstaand recept haalde ik 85 punten en de tweede plaats in klasse A.

Opmerkingen van de keurmeester:
Prima witbier. Mooie balans met kruiden en citrus. Proficiat!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk033
Naam receptBlanche Originale
Brouwdatum29-05-2013
BiertypeWitbier
Volume18.00 l
Begin SG1.048 SG
Berekende kleur (Morey)7 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)15 IBU
Brouwzaalrendement75.0 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
17.76 lWater uit Son en Breugel
1.0 gCaCl2
2.0 gCaSO4
11.0 mlMelkzuur
1.1 gNaCl
9.13 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
157 mg/l11 mg/l65 mg/l371 mg/l100 mg/l112 mg/l


Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2.48 kgPilsmoutDingemans3 EBC63.9 %
0.89 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC23.0 %
0.40 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC10.2 %
0.10 kgMŁnchenermoutDingemans15 EBC2.6 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust50.0 įC1 min.15 min.2.6 l/kg
Amylaserust68.0 įC1 min.45 min.4.6 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
27.0 gHallertauer Traditionbellen4.0%60 min.14.7 IBU


Overige ingrediŽnten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
5.0 gKorianderzaadspecerijkoken
25.0 gSinaasappelschil. bitterspecerijkoken


Gist
HoeveelheidNaamType
0.50 l starterBelgian Witbier (3944)bovengist



Heb je de haver- en tarwevlokken nog gekookt? Is dit nodig?

Tags: